Inlägg

Visar inlägg från maj, 2016

Inte hem

Bild
Ville gärna få åka hem idag, men får inte det. Inser ju att det hade varit svårt också, men tiden går så långsamt här.. Måste kunna förflytta mig med kryckor innan jag kan åka hem, så blir nog ett par dygn till tyvärr. Just nu har jag gått några meter med gåbord,  men balansen och styrkan för kryckor finns inte än. Så bara att fortsätta göra mina övningar och att svullnaden börjar gå ner, för då får benet tillbaka rätt mkt styrka och koordination.  Som sagt inte jätteskoj här men får mkt tid över till att fundera över framtiden och mål som rör den, ska jobba hårt med rehabilitering nu så jag kan börja cykla så snabbt det bara går. Drömmen vore att få köra lite cx under hösten, kanske comeback i Falun den 8 oktober.. Men det får kroppen avgöra, och blir nog knappast i elitklassen då. Men är något att ha som mål nu :-)

Drar ett sträck..

Tänkte att jag nu ska dra ett sträck över det som hände i helgen, för enda sättet att ta sig vidare är ju att jobba framåt. Har pratat med den andra personen som var inblandad i olyckan och sagt precis vad jag tycker, så vi har nu rensat luften mellan oss och jag tror han nästa gång tänker till en extra gång. Även jag har fått en tankeställare angående riskerna, så kommer bli försiktigare.. För min egen del så är det bara fokus på att nu bli så bra som möjligt igen på så kort tid det går, sätter inga tidsmål utan bara målet att jag ska tillbaka. Så för den som orkar fortsätta läsa här kommer det i framtiden handla om att steg för steg igen jobba sig tillbaka, första steget blir att övertala läkaren att jag ska hem...

I Lycksele

Bild
Så då var jag tillbaka i Lycksele, riktigt skönt att få vara på hemmaplan. Blir väl på lasarettet några dar till, men vill hem nu. Fast måste väl inse att först ska jag ha hittat en lagom dos med smärtlindring, sen måste jag ju kunna röra på mig..  Men sen ska jag hem :-) Blir en sommar utan cykling detta, så om nån vill köpa min Habit är den till salu.. Fick i morse se röntgenbilder på lagningen, är en jävla skruv dom dragit in.. Inte konstigt man är svullen, sen har jag en rätt ordentlig blödning i muskeln av skadan. Slog ju i med bra kraft, så hela lårmuskeln är sargad. Sen att jag låg med benet i en ordentlig felställning några timmar innan operationen gör sitt till också, men hoppas att svullnaden ska gå ner lite dom kommande dagarna.  Då borde viss smärta också avta.. Får väl byta tema på bloggen ett tag nu, blir en rehab blogg om vägen tillbaka...  Men nu längtar jag efter barnen som kommer upp hit efter dom ätit middag, ska bli skönt att träffa dom :-)

Långt borta.

Bild
Legat hela dagen i sängen på sjukhuset i Falun, fått 2 besök som underlättat dagen. Jonathan Steen var här och snackade lite och även han som var sjukvårdsansvarig på Långalugnet, trevligt med sällskap och lite snack :-) Känner mig verkligen som ett kolli just nu, ont som fan och kan inte röra mig, riktigt surt att bara kunna ligga här och inse att 2016 blev inget av.. Känslan nu är också att det kommer bli väldigt svårt att komma tillbaka till denna nivå, orkar jag satsa och vågar jag. Vet faktiskt inte just nu, men nu är ju skadan rätt ny också. Men är ju så att när jag skadar mig är det inte bara jag som blir lidande, min familj, mitt jobb och allt annat får ta smällen. Kan man då vara så egoistisk att man bara fortsätter köra på?? För tyvärr verkar det som det är viktigare för vissa att ta en placering i klungan än att tänka på sina medtävlare, detta i långloppscupen... Men kanske skulle han få förklara för min sambo och mina barn varför just den placeringen var viktigare än min h

Säsongen är över..

Bild
Det där gick ju inte enligt planen. Var igår tokladdad för att göra ett bra resultat, känslan var riktigt bra. Upp för startbacken kändes det oförskämt bra, gick med i täten utan att ta i så mkt. Sen kördes det på i ett högt tempo, men låg bra med i klungan och försökte spara energi. In i första lilla stigpartiet låg jag med bra. Sprack av lite bakom mig där, men dom anslöt rätt snabbt på följande grusvägar. Kände ingen panik över att behöva ligga i spets på klungan, bar liksom så lättåkta partier att det inte skulle spricka av. Då händer det som inte ska få hända, en åkare som ligger i mittsträngen tycker att han ska ut i hjulspåret. Hinner tänka att han måste ju inse att han inte får plats, sen blir jag prejad rakt ner i gruset. Går ca 45knyck här, så det smäller rätt bra!! Då denna åkare väger 30 kg mer än mig också så har jag ingen chans, blev även prejad av honom på billingeracet.. När jag studsar upp från gruset av första smällen ser jag att benet pekar helt fel från mitten av lå

Falun

Bild
På plats i Falun nu, varit ute och rullat lite. Ställt in hojen lite och testat startbacken, kommer gå snabbt i den och är rätt trångt... Cykeln känns snabb och kan benen också vara det ska det nog gå bra imorgon! Full gas imorgon är det som gäller!!

Inspirerande

Insåg idag hur jäkla inspirerande det ska bli att tävla i Falun, kommer få stå på startlinjen tillsammans med många förebilder. Är ju egentligen helt fantastiskt att jag får vara med och tävla mot dom, för jag ser mig själv fortfarande som en avdankad fotbollsspelare som cyklar lite. Blev lite lagomt nervös av tanken, men faktiskt mest taggad. Ser det som en fantastisk möjlighet, kanske kan jag sen säga att jag är en cyklist som spelade lite fotboll förut :-) Vi ses i Falun!!

Lite lugnare

Igår skulle jag köra ett TT i 30min, ta i helt enkelt!! Men när jag rullade iväg så kände jag inte för det, så blev 100min i lite lugnare tempo. Körde i stort sett bara på stig och försökte hitta en bra känsla, tryckte på lite ibland men aldrig så mjölksyran kom. Kanske inte ett pass som var så effektivt men ibland behöver man lite sånna här pass också, där man bara hittar lite glädje på hojen. Känner mig i bra slag ändå, för dom bitar jag tog i lite så fanns det power och utan att syran kom. Blev alltså en annan typ av förberedelser in mot en tävling mot vad jag brukar göra, men tror nog detta ska funka också. Var mest ute efter rätt känsla, och den tyckte jag att jag fick. Idag ska jag vila från träningen helt, men har hur mkt som helst att göra ändå. Ska packa, jobba, fixa, underhålla barnen, packa till Christoffer som ska till stugan i helgen. Ja mkt mer också så blir en dag i full fart!!

På G?

Bild
I går bjöd jag mig själv på ett rätt tufft pass, körde hela 4 gånger 3 minuter och vilade 7 min mellan.. Rätt fjantigt mängd faktiskt!! Men dom tog rätt bra måste jag säga.. Efter den tredje kände jag att det blev stumt, och 7 min lätt trampande räckte inte för att få full återhämtning. Så den fjärde blev en kamp mot syran, tappade lite i effekt men inte så farligt mkt. Snittet på dom 4 intervallerna blev 6.7w/kg, så en bit efter Lance Armstrong som körde nån timme på den effekten.. Men han hade bättre läkare än mig ;-) Känner mig rätt nöjd med passet, vet inte riktigt hur det står sig mot tidigare men tror det är bra. Känner mig lite lagomt sliten nu, och idag ska jag köra sista tuffa passet innan helgen. Så tror det blir perfekt med återhämtning sen, och förhoppningsvis pangpangben på lördag. Kommer behöva dom för att matcha motståndet och hojen jag kommer cykla på :-)

Avgörande..

Bild
Helgen som kommer blir rätt avgörande för hur jag kommer lägga upp resten av säsongen, går det bra blir fokus fortsatt på LL-cupen. Men går det mindre bra kommer jag släppa Cupen, bara köra nån till deltävling i den. Istället kommer jag köra allt här uppe, tex Härnösands Xc race och Fjällturen som jag annars prioriterat bort. Vad är då bra?? Det kommer hänga mkt på känslan av loppet, är känslan som i Skövde blir valet enkelt. Men känner jag att jag kan vara med där framme på ett bra sätt, då blir det att fortsätta åka bil... Så just nu vet jag inte hur det fortsatta tävlandet ser ut, utom att jag ska köra Tolvtjärnsloppet den 5juni. Sen får Långalugnet avgöra hur det blir, tex kör jag krafttrampen eller Lida Loop eller båda två? Vilken hoj ska jag köra på vet jag inte heller, så mkt hänger fortfarande löst.. Igår körde jag två hårda pass på Monarken, försöker hitta den där överväxeln. Det är svårt och gör ont i benen att leta efter den, på morgonen var det mjölksyra upp till öronen.

Lugnt och fint

Bild
Fick igår göra premiär i kort kort för 2016, det var på tiden!! Var ute och gled i 90min, känner mig inte riktigt på G än. Fysiskt är det helt ok, men mentalt är jag inte där just nu. Får se till att peppa upp mig under veckan, fast mest handlar det nog om att slappna av mentalt. Varit så mkt nu ett tag, behöver få ner stresspåslaget så jag kan känna lugnet. Nu är det dags för en ny jobbarvecka och även en del träning, ska försöka träna på rätt bra nu fram till torsdag då jag ska vila. Idag ska det bli dubbelpass, tisdag tuffa intervaller och onsdag TT.. Sen hoppas jag vara redo för helgen :-) Fast måste lösa det här med vad jag ska cykla på också..

Lite kortare..

Bild
Igår skulle jag köra ett TT uppe på tannberget, det är för dom som inte vet ett stort område med skidspår på vintern. Påminner rätt mkt om lugnet i Falun, väldigt lätt att få ihop höjdmeter där ute på stigarna. Körde på ett varv som tar ca 40 min för mig, men någonstans bland alla stigar körde jag fel.. Så blev ett kortare varv, blev så jävla less på mig själv så då fick det räcka med 30 min.. Lat är jag också nu!! Fick iallafall ihop 351 NP watt i snitt, vilket känns ok på en bana där det hela tiden går upp och ner bland rötter och stenar :-) Idag är planen ett lugnt rullpass när sambon jobbat klart för dagen, sen blir det 3 dagar med hård träning för att komma bra förbered till Falun nästa helg :-)

Lite analyser

Satt och kollade åktider på billingeracet, körde ju 2014 också. Då var det en lerfest ute i skogarna, alla som brukar ligga runt mig körde flera minuter snabbare i år än 2014. Utom jag då som körde 30sek långsamare,  är ju svårt att säga nått om tider från år till år.. Men jag vet att jag är mkt bättre nu än 2014!! Så hade nog en riktigt dålig dag i år :-( Nu är det bara att se till att skärpa sig till nästa helg.. Kollade en snabbis vilka som var anmälda, och jävlar vad det kommer gå undan nästa lördag. Bara en massa snabba snubbar!!

Försöker fokusera

Försöker nu fokusera på träningen och dom race som kommer, är ju Falun nästa helg sen ö-vik och efter det Skellefteå och ev Lidaloop samma helg.. Så en viktig period för mig att komma igång på ordentligt, lägger ju ner mkt på detta och då vill man att allt funkar. Låter ju nu som jag bara tänker och lever cykel, men denna blogg handlar ju om cykel.. Så om familjen och det som rör den skriver jag ju inte mkt om, vill man läsa om sånt får man helt enkelt läsa nån annanstans :-) Men vill bara poängtera att mitt ofokuserade jag gäller cyklandet. Min Scalpel Si skulle ju skickas i måndags, och jag skulle ha den innan Långalugnet. Men så kommer det inte att bli, då allt blir försenat. Så inför denna viktiga period står jag nu utan tävlingshoj, känns väldigt frustrerande!! Jag borde vetat bättre än att tro på lev.tider... Speciellt som jag absolut inte gillar att hålla på med sånna här saker mitt i säsongen, har liksom nog att göra ändå! Skulle ha beställt en 2016 hoj och kört på den hela d

Ofokuserad

Bild
Försökte mig på att träna i morse, skulle köra 60/120@560w. Men fick det inte att fungera, tankarna ligger på annat just nu. Att helt ofokuserad försöka maxa är svårt, gav upp efter 8st.. Så nu kommer jag vara lite småelak hela dagen, känns som jag behöver lite medgång nu. Försöker få ihop allt inför Långalugnet nästa helg, för efter det blir tävlingar några helger i rad. Men just nu strular det med det mesta.. Halsen är raspig och en massa andra saker som inte går vägen, så känns just nu 50/50 att jag kör i Falun. Vill verkligen köra där, men kör inte ner hela vägen om det inte går göra sig rättvisa. Får hålla tummarna nu att turen vänder!!

Krasslig

Bild
Sen mitten av förra veckan har det varit snoriga, febriga och krassliga familjemedlemmar här hemma. Alla har varit dåliga, min första tanke i helgen när det gick segt var därför att jag hade nått skit i kroppen. För behövs ju inte att man känner sig sjuk, kan ändå spela in när man ska ta i max... Mina luftrör har varit kassa sen lördagen och känner mig inte riktigt på G, hostar upp fina små gröna bollar... Hoppas kroppen klarar av att göra sig av med skiten snabbt nu, har planerad vilodag idag så det passar ju bra. Är veckans andra vilodag, det hör inte till vanligheterna att jag vilar 2dagar på en vecka. Dessutom rullade jag bara lätt i 50min i tisdags, kanske håller på bli lat :-) Igår tränade jag dock som planerat två pass, andra passet blev också i garaget. Var kallt ute och jag vill försöka rädda luftrören, därför var det ett lätt val att köra där inne. Blev ett lite nytt pass där jag kombinerade 2 pass... Började med 60/30 över under tröskel i 15min, sen direkt på med 60/60. Kör

Vill, Våga och Vinn

Körde igår ett lätt pass ute i skogen, kände att mina luftrör fortfarande mår kasst efter billingeracet. Men var skönt att få vara ute och känna på stigarna, börjar sätta tekniken bättre och bättre. Idag kör jag igång med hårdare träning igen, dubbelpass blir det. Morgonpasset är redan gjort, blev 40/20 i tre block a 6 minuter. Höll mig kring 510w på jobbet, dom tre sista orkade jag dock inte riktigt så blev lägre effekt på dom. Lite seg känsla men ändå bättre än förväntat, innan middagen blir det förhoppningsvis ett pass ute i tröskelfart. Till min rubrik nu :-) Har ett tema för året som är VillVågaVinn, använder det som ett mantra för att hålla fokus. Detta är extra viktigt nu efter en helg som inte gick som jag ville, jag måste nu Våga tro på att jag gör rätt. För jag Vill väldigt mkt, men börjar jag tvivla och misströsta så blir nog allt pannkaka. Utan jag måste tro att helgen som gick bara var en mindre bra dag på jobbet, sen jobba vidare med samma vilja och mål. För visst är en

Gå vidare

Bild
Har nu lämnat helgen bakom mig, tyckte inte alls om mitt misslyckande. Däremot var det tydligen bra för bloggen, krossade tidigare besöksrekord efter loppet i Skövde. Så tydligen gillar ni att läsa om när det går dåligt ;-) Men har inte tänkt deppa ihop, fördelen med lång bilresa hem är att man hinner skaka av sig värsta besvikelsen. Värst tycker jag det är att man inte lever upp till förväntningarna... Men nu ska jag se till att jobba vidare, vet om att jag kan. Så ska följa min plan och se till att vara förberedd till Falun, anmälde mig igår och nu ska jag hitta boende. Drar även igång med träningen idag, men blir bara ett lätt rullpass idag för att kolla knästatus och få igång kroppen. Igår fixade jag iordning min monarkvrå lite, ny fin matta som jag fick av Kapraali Fritid och putsad monark :-)

Helgens bravader

Bild
Jaha då var första tävlingshelgen för 2016 gjord, inte direkt vad jag hoppades på i resultatväg... I går på Pearl Izumi bröt jag med ett ömmande knä, vill inte riskera att det blir sämre. Slog ju i det på billingeracet och igår ömmade det rätt bra, har en svullnad precis på muskelfästet vid knäskålen. Så körde ett varv sen klev jag av och åkte hemåt för att slicka mina sår, är väldigt besviken över denna helg. Men har inte tänkt gräva ner mig, utan ska se det som var bra och använda det för att gå vidare mot nästa tävling. På hemvägen stannade vi till hos Kapraali Fritid i Söderhamn, fick där tillfälle att testa en Scalpel Si Race. Kommer bli riktigt bra när den dyker upp hos mig kan jag säga:-) Körde ett varv på en riktigt stenig och fin slinga där, blev förvånad över hur snabb den kändes. Är verkligen som en hardtail fast helt plötsligt så har man också en bakdämpare, nån har gjort rätt när dom designade den cykeln :-) Nu denna vecka ska jag försöka få till lite bra träning, men f

Gav upp men fortsatte..

Bild
Dagens Billingerace gick inte alls som jag ville, kände mig bra tills halva startbacken. Sen blev jag prejad av stigen av ett lok... Stötte då till Martin Eriksson i CRT, ber om ursäkt för det! Sen när jag skulle öka farten igen stumnade jag helt, dog totalt och alla bara gled förbi mig. Tänkte kliva av på toppen av backen, men tänkte att jag kör första loopen iallafall. Så körde vidare, sen när jag varvade så insåg jag ju att det är fina stigar på andra halvan. Jag behöver den träningen så körde vidare ändå, försökte få ett bra träningspass och lyckades bli trött :-) Slog även i knäet i styret, så nu ligger jag med ett väldigt ömmande knä och försöker ladda om till imorgon... Är grymt missnöjd och vet inte riktigt vad som gick fel idag, men ska ta reda på det!! Har en teori... Men den håller jag för mig själv ett tag. Lägger upp en bild på snittwatt och NP watt för loppet, kan säga att det är just den som gör att jag har en teori. Maxwatten tror jag är en felpeak, så bryr er inte o

Jobba sen nöjen..

Bild
Dags att jobba några timmar, sen blir det bilen i ca 10h. Blir en lång dag men ska bli skoj, vill bara komma ner till Skövde nu. Känner mig riktigt disträ och nervös nu, kommer bli ännu mer nervös timmar imorgon. Man tror ju det ska avta efter några år, men inte då. Men har blivit bättre iallafall, för några år sen ville jag ju knappt tävla. Mådde fysiskt och psykiskt dåligt av stressen kring tävlingar, nu är det mest bara vanlig nervositet. Men har fått jobba en del med mig själv för detta, och ibland börjar tankarna gå i fel riktning.  Då får man försöka bryta det negativa och tänka positivt, för mig handlar det om att inse att jag inte är sämre än alla andra. För jag har en tendens att förminska mig själv, och det är ju dumt.. Sitter och nervösdricker kaffe nu på morgonen...

Packa

Bild
Dags att börja packa idag, ska ju med grejer för 2 blöta race verkar det som. Börjar bli lite nojig nu, blir alltid så när det drar ihop sig för årets första race. Känns som man har noll koll på allt, vad ska med? Har jag tränat nog? Kommer jag göra bort mig? Hur cyklar man? Så blir stora väskan som packas, tar med allt och lite till så man inte missar alltför mkt. Kroppen och cykeln tror jag är redo, hela ekipaget väger 2-3kg för mkt. Men det är något man får ta tag i under resten av säsongen, man ska ju orka hela vägen till september..  Så är bara att gasa allt som går i helgen så får man se hur långt det räcker just nu:-) Körde igår sista tuffa passet, 30min i full fart på blöta stigar. Lite seg men bra tryck kändes det som. Har ju fått hem prylar från Gripgrab nu också, skoöverdragen som heter aqua race tror jag testades igår. Dom följer definitivt med i helgen, sitter som en smäck och så håller man fötterna torra. Det kan vara bra om det blir kallt... Vertical handskarna är grym

In i hetluften..

Bild
Kollade igår igenom startlistan för billingeracet, grymt startfält som det sig bör i långloppscupen.. Känns verkligen som man kastas in direkt in i hetluften, ingen sån där skön mjukstart på säsongen. Utan det blir nog ett brutalt uppvaknande, men det kan man behöva ibland. Skoj att Wengelin och Michael Olsson kör, var annars lite orolig att dom skulle stå över inför Vårgårda.. För min del så vill jag ju självklart prestera bra, men handlar mkt om att komma in i det och se vad som behöver jobbas med inför resten av sommaren. Kommer inte ha så stora resultatmål så här första tävlingshelgen, är ju omöjligt att veta vart man står jämfört med andra. Målen den kommande helgen är mer av karaktären hur jag vill lägga upp loppen, kommer handla om att våga denna helg :-) Idag blir det ett lite kortare TT, på ca 35-40min. Vill bränna ur kroppen utan att sänka den, har känt mig seg/trött i början på veckan så vill hinna få tillbaka lite krafter. Då brukar det funka att korta ner passen lite, se

Paket

Bild
Fick ett paket igår från Gripgrab, nu finns det inga ursäkter för att cykla ute längre. Har handskar, skoöverdrag mm för allt nu:-) Har redan hittat några favoriter! Men kommer lite mer utförliga rapporter och beskrivningar eftersom jag använder prylarna, men till helgen kommer Vertical handskarna att få bekänna färg. Om väderprognosen stämmer får även skoöverdragen följa med.... Tränade dubbelpass igår, men jävlar va trött jag var.. Kände mig kass, men får se hur det känns under dagen idag och från det avgöra hur dagens träning blir. Imorgon blir det iallafall ett lite kortare TT på ca 30min, för att kolla att allt funkar liksom:-)

Sista veckan

Nu närmar det sig äntligen för tävlingspremiär, nu är det dags för det man tränat hela vintern för! Sista veckan nu kvar bara:-) Men faktiskt så kan man förstöra det man kämpat för rätt ordentligt sista veckan, själv grunden är ju där och den sabbar man inte. Men genom dåliga förberedelser så sabbar man rätt mkt, mina erfarenheter säger att man inte ska försöka för mkt... Lev som ni alltid lever och gör som ni gjort hela vintern, ändra så lite som möjligt!  För mig blir det så denna vecka att må, ti och onsdag tränar jag som vanligt, vilar torsdag som jag också alltid gör. Sen ett väkningspass fredag istället för maxpass som annats körs, sen in i bilen och köra dryga 10h. Beräknar vara i Skövde vid midnatt... Livet som hobbycyklist är inte alltid optimalt :-) Tävla lördag sen bilen till Uppsala, för att där tävla på söndagen. Träningspassen under veckan blir lite kortare än vanligt men lika hårda eller hårdare, kosten ändrar jag inget dom första dagarna. Sen från torsdag så lägger ja

Långlopps TT

Bild
Igår var det premiär för att köra min långloppsbana för iår, blött, lerigt och tungtrampat var det. Men perfekt träning för mig, så körde på så hårt jag orkade. Under första 50min hade jag 340w i snitt, sen sjönk den något under andra halvan. Men dom 40 min innehöll lite mer tekniska partier, is och så blev jag nog lite trött. Så inte konstigt att snittwatten då sjunker :-) Att jag i dessa förhållanden bara var dryga 10 min långsamare än min rekordtid runt, tar jag som ett bra tecken. För på vissa ställen där man i torra förhållanden bombar på i full fart, där stod man nu stilla... En snittwatt på 324w i 90min tyder ju på att jag tog i åtminstone, men kände mig ändå rätt fräsch. Mest att energidepåerna började ta slut, detta eftersom att jag bara körde med vatten i flaskan. Men det gör jag ju inte på tävlingarna, så då hoppas jag kunna ta i mer och längre. Många av konkurrenterna körde Lidingö Mtb, rätt intressant att se resultaten. Många som verkar tränat bra i vinter! Nästa helgs B

Ordnar sig.

Bild
Så då är min Scalpel Si beställd :-) Var ju sur och bitter för nån vecka sen, men var väl mest min fåfänga som talade. Ville väldigt gärna ha racemodellen, men den får jag vänta med.. Istället får jag tag i Scalpel Si Hi-mod Carbon 1, i stort sett samma hoj som racemodellen förutom hjulen. Men har kört Czerohjulen hela vintern/våren och dom är riktigt bra, så där går det inte klaga. Har inte varit nere och provkört den, men alla jag pratat med som gjorde det öser beröm över cykeln. Tittar man på hur dom tänkt med hela cykeln så förstår man att detta blir bra, otroligt genomtänkt hela cykeln.. Den ska skickas den 15/5, så kanske hämtar jag upp den när jag åker till Falun för tävlingar. Eller så kan jag inte hålla mig till dess, vi får se:-) Ett stort tack till Henrik Kapraali och Kapraali Fritid som hjälper mig med denna, inte bara för hjälp med cykeln utan även för att han står ut med otaliga frågor och funderingar :-) Fick nån kommentar om att det är många svängar här på bloggen,

Långloppsstighoj...

Bild
Nästa lördag är det ju premiärrace för mig, nu tror jag cykeln är redo iallafall. Skulle kunna sätta på lättare bromsskivor, men tror det får vara för så mkt snabbare blir jag nog inte av det.. Låt mig då presentera min egna långloppsstighoj, vi får kalla den S Habit eller nått;-)  Jag har egentligen inte gjort mkt på den, bytt handtag, däck och kör tubless. Klingan är bytt till en större, en oval 36a från Garbaruk. Skulle haft en 38 egentligen då det är en 27.5a, men detta går också. Så den är rätt nära orginalutförandet, och den är ju tänkt som en snabb stighoj med 120 i slag och en geometri som är mer åt AM hållet. Skulle jag använda den bara till långloppen skulle jag byta ut dropperposten, men nu vill jag ha kvar den och köra lite utför nät jag tränar.. Men jag har hunnit köra en del väg med den, visst man sitter ju inte lika racigt som man brukar. Utan man sitter mer upprätt, vilket är rätt skönt. Vill man vara Aero får man böja armarna lite, men ser man till hastigheten jag hå

Långloppsstighoj...

Bild
Nästa lördag är det ju premiärrace för mig, nu tror jag cykeln är redo iallafall. Skulle kunna sätta på lättare bromsskivor, men tror det får vara för så mkt snabbare blir jag nog inte av det.. Låt mig då presentera min egna långloppsstighoj, vi får kalla den S Habit eller nått;-)  Jag har egentligen inte gjort mkt på den, bytt handtag, däck och kör tubless. Klingan är bytt till en större, en oval 36a från Garbaruk. Skulle haft en 38 egentligen då det är en 27.5a, men detta går också. Så den är rätt nära orginalutförandet, och den är ju tänkt som en snabb stighoj med 120 i slag och en geometri som är mer åt AM hållet. Skulle jag använda den bara till långloppen skulle jag byta ut dropperposten, men nu vill jag ha kvar den och köra lite utför nät jag tränar.. Men jag har hunnit köra en del väg med den, visst man sitter ju inte lika racigt som man brukar. Utan man sitter mer upprätt, vilket är rätt skönt. Vill man vara Aero får man böja armarna lite, men ser man till hastigheten jag hå

Kort och hårt igår

Bild
Igår var temat kort och hårt på båda passen, på morgonen bjöd jag mig själv på 5 st enminutare. 2 min vila mellan tog jag, och det behövdes... Planen var 600w tills det sprack, gick bra i 4 intervaller. Sen kan man påstå att det tog stopp, efter 40sek in i femman orkade jag inte hålla mig över 600 längre. Sista 5sek gick pedalerna knappt runt, pumpade ut rätt mkt mjölksyra i benen då.... Pass 2 gick i samma tema, backintervaller i bocksliden, 3 min max upprepades 4 gånger. Grymt jobbigt när man måste jobba för att få fäste också, backen är rätt brant.. Gick precis att ta sig upp med 36 klingan fram, krävdes en bit över 500w på vissa partier bara för att ta sig framåt.. Kommer försöka lägga rätt mkt tid ute i denna backe i sommar, grym träning uppför då man även kan ta en asfalterad väg upp och få en 8min lång backe i full fart. Eller köra lederna upp och få grym styrketräning och kondition på hojen, men det bästa av allt är lederna utför. Dom har byggt fina leder utför som är perfekt

Hemskt men underbart

Bild
Tog mig ut i skogen igår, för den kräsne är det inte att rekommendera... Men just nu är jag inte det, alla meter framtinad stig är som balsam för själen. Är Ca 50/50 som tinat fram, ligger ju is på resten men den är rätt mjuk så inte så halkigt. Sen är det blött och tungtrampat, så egentligen rätt kassa förhållanden där ute.. Men jag hade ändå skitskoj!! Man får ta det som bjuds helt enkelt.. Försökte trycka på där det tinat upp, ville försöka få lite fartkänsla på stigarna. Se så att allt sitter kvar liksom, och jag kände mig oväntat bra. Sen kör jag ju en stighoj, bland sten och rötter är ju Habiten hemma.. Så lite hjälp av den fick man ju, jag slipper ju försöka vara smidig då cykeln är det:-) Blev som sagt några fartökningar, men överlag ett väldigt lugnt pass. Idag blir det inte lugnt, utan ska försöka köra 2 tuffa pass. Börjar sen framemot helgen att titta mot Långlopps premiären, så kanske lite lättare träning i början på nästa vecka. Målet är ju inte toppform till billingen,

Pass 2

Bild
Blev ett andra pass igår efter jobbet, inte så mkt tid till träningen. Då får man ta i istället är min tanke, så testade dom där 40/20 intervallerna i tre block a 6min. Lite svårt att veta vad som är rätt belastning på pass man inte kör så ofta, men tror jag hittade rätt. För sista blocket blev så där skönt jobbigt, men ändå inte riktigt en maxning. Körde aktiv vila på 20sek och på 40sek tryckte jag mellan 500-510w i snitt på Monarken, tror det är rätt bra. Speciellt med tanke på att jag var i energitomt tillstånd, kändes då som det var bra tryck i benen. Av dom gånger jag kört detta pass var då detta det bästa :-) Så måndagen bjöd på två bra och hårda pass, även på 2 personbästan. Så ett bra sätt att starta veckan... Idag ska jag ta det rätt lungt, men hoppas tiden finns för ca 3h lugnare cykling. Vill ut och kolla hit stigarna börjar tina fram, på solsidorna borde det gå cykla rätt bra. Så ska jaga stigtid :-)

Vad är detta?

Bild
Något roligt håller på byggas till mig i Dalaskogarna, kommer bli nått grymt!! Men vad kan det vara?

Ute skiner solen..

Bild
Fin morgon ute idag, känns som våren verkligen är på väg nu :-) Men trotts att solen skiner så ska intervallerna klaras av på Monarken, när tiden är knapp och effektiviteten prioriteras blir det så. Ville sota ur benen och hjärtat lite, och det gick ju bra. 15min hårdkörning fick mig trött. Blev 15st 45/15 intervaller, dom där 15sek vila känns som 3sek i slutet... Höll mig kring 470w i snitt på 45 sek, orkade inte riktigt dom 2 sista på på den watten. Men då har jag tagit i lagomt, för skulle ju bli trött :-) Pass 2 idag blir också rätt intensivt, men mer om det senare.

Vända på steken

Bild
Bestämde mig rätt snabbt igår att den motgången bara var att skaka av sig, den ska nu vändas till motivation och framgång. Vad jag ska cykla på har jag inte bestämt än, just nu lutar det åt att det blir Habit för hela slanten. Men kommer avvakta ett tag innan jag bestämmer nått, vill inte behöva fokusera på det nu. Idag tog jag en skön tur på 2.5h, väldigt lugn cykling utan siffror. Lämnade datorn hemma, lättare slappna av så:-) Körde bla ner för DH banan i bocksliden, ligger i solen så stora delar har tinat fram. Skönt att köra lite teknik på stigar, blir ingen DH åkare av mig.. Men tog mig ner rätt bra tycket jag, speciellt med tanke på att det var första gången på stig för 2016. Rätt fint med dropperpost när man bromsade sig nerför:-) Benen och kroppen kändes oförskämt pigga hela passet, körde ju lugnt men ibland går det ändå tungt. Men inte idag, tiden gick snabbt och solen sken.  Kanske blir det sommar även i år :-)