Inlägg

Visar inlägg från december, 2014

Sista dagen

Sista dagen på 2014 nu, blir en sån där vilodag.. Gillar inte riktigt det, men är bara att acceptera. Drömmen hade varit att få dra ut och cykla några timmar innan middagen,  då smakar liksom allt bättre. Blir middag hos några vänner, men drar nog hem med barnen innan 21. Vissa av dom ska ju sova, så får dom som vill försöka hålla sig vakna till tolvslaget här hemma. Igår körde jag ett dubbelpass, det innan middagen var så där segt som det ska vara.. Tycker man träning är skoj sådan man köra ett sånt pass, då blir man botad;-) Men hoppas det gör mig lite tuffare!! Hoppas att 2015 blir ett bättre år än 2014!! Har dock en känsla av att det kommer börja rätt kärvt.. Men tar jag mig genom det kommer det bli bra:-) Sen ska väl snart min heldämpade 29a dyka upp, det ser jag framemot!! Gott nytt år!!

Sista rycket

Inne på dom sista dagarna för 2014 nu, så tränar på lite iallafall. Vill ju avsluta bra:-)  Igår blev det 60/30 i 40 min, magen krånglade lite. Inte så konstig med tanke på kosten sista veckan... Men benen funkade hyfsat, blev ett snitt under 40min på 335w. Vilket är bra för mig, kändes dessutom som det fanns mer. Men om det var 5w eller 15 vet jag inte.. Imorse var det högintensiva intervaller innan jobbet, gick riktigt bra och blev toktrött på slutet. Får nu hoppas att eftermiddagens pass också funkar ok..

Jobba

Bild
Förra veckan och denna har/ska jag jobba, bara ledigt julafton och nyårsafton. Klagar inte då det ändå varit så kallt, så att vara ute har inte varit skoj. Men lite ledig tid hade ju inte varit helt fel, men vill spara semester till senare tillfällen.. Igår tog jag mig ut i skogen i dryga 2 tim, var minus 20 ute så lite kallt. Men frös faktiskt mer i ishallen när jag var där med barnen på förmiddagen... Klär mig bättre när jag cyklar:-) blev en fin vilovecka med 6pass, och bara ett par av dom var tuffa, kommer fortsätta att även denna vecka ta det lite lugnare.

Julvila och lite träning

Är mitt i Julvila, börjar bli jobbigt att inte träna hårt.. Är så mkt jag får ut genom träning, inte bara att det äar skoj utan mkt mer:-) i torsdags blev det ett rullpass i kylan, igår var det perfekt vinterväder. -9 och sol, men tiden för uteträning fanns inte. Utan tog mig en halvtimme i garaget, där blev deg den vanliga uppvärmningen på 2 min under tiden man fixar till musik mm. Sen fick jag för mig att köra en tjuga så hårt som möjligt, kör aldrig tjugorna numera i min vanliga träning.. Finns roligare träning än det, men nu verkar ju rätt många göra maxtjugor för att kunna mäta sig i kompiskampen. Själv var jag mest spänd på att se om man kan bli bättre på något utan att träna just den intervallen.. Det gick jättebra fram till 12 min, sen fick jag slita på ordentligt och efter 15min började jag tappa tryck:-(  Men tog mig genom allt och kunde summera ihop den till 5.29w/kg, det är bra men vill upp i 5.5.. Så har två val, gå ner 3-4kg eller öka 15-20w..  Hursomhelst så var det en

Nästa steg och lite planering..

Var ju som vissa vet väldigt nära att lägga av med cyklingen i höstas, detta pga av mkt som varit runt om själva cyklandet. För att cykla är ju det roligaste jag vet! Men efter några svåra veckor tog jag beslutet att fortsätta, och som några observerat har jag tränat riktigt hårt och bra under början på vintern. Detta pga av att när jag tog beslutet att fortsätta, bestämde jag också att jag skulle göra det ordentligt! Vill ta nästa steg i min utveckling, har ju inte så många år på mig att bli riktigt bra. Räknar med att om kanske 2 år blir det svårt att fortsätta utvecklas så mkt, så denna säsong och nästa är nog min chans att bli så bra jag någonsin kan. Hur bra vill/kan jag bli då? Ja det är ju omöjligt att säga, inom XCO kommer jag nog tyvärr aldrig hänga med dom bästa. Är för feg för det!! Men inom Marathon passar jag bättre konstigt nog med min brist på distansträning.. Så kommer även 2015 lägga störst vikt på Långloppen, men med vissa inslag av lite XCO också. På långloppen komm

Skönt

Bild
Åååå vad skönt att julafton är över, visst är det trevligt och så. Men mest är det faktiskt en massa stress och jobb, saknar faktiskt dom lugna jularna där man bara satt sig vid dukat bord. Men alla verkade nöjda och barnen var glada och trötta på kvällen, så då var det väl lyckat:-) Juldagen innebär lugn och ro hoppas jag, vi ska nog hälsa på några vänner som är uppe över helgen. Ska bli trevligt! Sen hoppas jag få nån timme över för lite återhämtningsträning, fast är -22 ute så då blir det även ett bra klädtest.. En liten del av julmaten igår.. Rökt älghjärta, gravad lax och älgkött, grisfötter, Vildsvinsskinkan mm

God Jul

Bild
Idag ska det firas jul, så ingen träning utan bara matlagning:-) Till er som läser här önskar jag god jul, hoppas eran dag blir bra!

En vit Jul

Vill ta och slå ett slag för en vit jul, då tänker jag inte på snön. För den har vi redan här:-)  Utan jag tänker på att vi vuxna bör hålla oss nyktra under julen, för det är trotts allt barnens högtid. Och barnen mår inte bra av att se sina föräldrar och andra släktingar fulla!! Finns åt helvete för många barn som ser fram emot julen med skräckblandad förtjusning, dom har stora förhoppningar men vet om att det slutar med att pappa sover under bordet... Kanske hinner inte ens tomten komma.. Är av åsikten att ens barn aldrig ska behöva se.sina föräldrar packade, men tyvärr är det väl mer normalt att dom gör det än tvärtom:-( Så nog om det och åter till träningen, ogärna blev det två pass på monarken. Är lite snuvig och tät i näsan, men funkar ok att träna ändå. Idag har det blivit ett morgonpass i garaget, körde 3 set med 30/15 intervaller. Varje set var 9.30 långt, är grymt jobbigt detta. Har lite ångest inför dessa pass, men är väl bara att köra dom oftare så brukar det ju gå bättre

5 Veckor

Snabb summering av dom senaste 5 veckorna ur ett träningsperspektiv: 2 Löppass med stavar i slalombacken 42 cykelpass, varav 36 har varit på TC och då 6 pass ute i skogen. TC passen har varit mellan 45 - 80min långa och utepassen mellan 90-120min. 4 pass med den hemska pilatesbollen ca 15min långa. Har varit en bra period där jag nästan kunnat träna som jag velat, visst skulle utepassen varit längre om jag själv fått välja. Men det får duga just nu:-) Nu blir det lite spontanare med träningen ett par veckor, måste väl vara lite social och så under julen.. Kommer dock köra på när tillfälle ges:-)

Spec 2015

Har efter rätt mkt velande nu bestämt mig för vilken spec jag ska ha nästa säsong,  har varit rätt sugen på att testa nya XTR. Men jag är en Sram kille... Så blir Xx1 under 2015,  detta blir ju också nytt för mig, då jag varit kvar på XX lite för länge;-) Var också inne på ett vevparti med wattmätning, men hoppar över det iår. Har rätt bra känsla för hur mkt jag ska ta i ändå. Framgaffeln blir en RS1, riktigt sugen på den!! Nu återstår det vilken ram som ska köras på.. Men det håller jag på ett tag till:-) Gårdagens eftermiddagspass gick väl bra, nästan för bra.. Idag blev det ett morgonpass med riktigt seg kropp, ville inte vakna alls. Men lyckades med uppgiften att bli trött, så då var det väl ok.

På rätt sida..

Morgonpasset idag gick riktigt fint, blev 43 min 60/30. Höll mig som vanligt på 360/250w, känslan var att det fanns lite mer att ta. Men hade inte tid att köra längre idag, men förhoppningsvis kommer det senare:-) Var skönt att en vilodag och 7 tim sömn gjorde vad jag ville med kroppen, så befinner mig fortfarande på rätt sida av knivseggen. I eftermiddag blir det hårt igen, men kommer förhoppningsvis vara lite spak i benen då.. Ska även hinna leka fotbollstränare innan middagen:-) Imorgon har barnen jullov, jag kommer dock jobba hela julen. Nån måste ju göra det också, får iallafall vara ledig julafton:-)

Fail

Gårdagens kvällspass uteblev, fick höra att det finns viktigare saker än träning. Håller väl inte riktigt med.. Jaja bara att ta nya tag nån annan dag. Den dagen blir dock inte idag, trött som satan efter en natt med väldigt lite sömn. Så känner att det blir vilodag idag, har ju en sån att kasta ut denna vecka:-) Just när sömnen är kass, blir det svårt att träna, känner att jag inte får ut det jag vill då. Så ikväll blir det tidigt isäng, allt annat får bortprioriteras.

PS

PS alltså motsatsen till Pb.. Eftermiddagens pass igår bjöd nog på ett Personsämsta, men det tog jag som ett tecken på att jag gjort rätt!! Skulle köra ca 30min  just under tröskel, men var väldigt långt under för att orka. Men när man vet varför känns det inte farligt:-) Imorse var det fyror med hög kadens, fy fan vad jag suger på det!! Men därför måste jag väl köra dessa... Hoppas hinna med nått ikväll också, men är mkt att göra hemma. Så får se hur det går..

Ny vecka

Bild
Såja då var vi inne på sista veckan innan julen, nu ska klappar handlas och mat tillredas.. Julfest med skolan och en massa annat ska också fixas, så även denna vecka ska jag nog hålla mig sysselsatt:-) Kommer även denna vecka att gasa på med träningen, blir 5e veckan i följd som jag kör hårt nu. Men det är lika bra att köra på, kroppen börjar kännas lite seg. Men kör jag fyror på 6.15w/kg är jag inte nog sliten för att vila:-) Fast julveckan kommer bli rätt lugn, då blir det att ta träningen som den kommer.. Igår blev det 2 lugna timmar ute i skogen, körde på snöiga stigar och lite oplogade grusvägar. Så farten blev låg, vilket är skönt när det var -14 grader. Men det vänder fort, för i morse var det +2 och regn... Skönt då att köra i garaget:-)

Passet som gör skillnad..?

Bild
Vet ju att det inte är ett enskilt pass som kommer göra skillnad till sommaren, utan det är helheten. Men för att kunna motivera mig till att träna igår var jag tvungen att lura mig själv, försökte inbilla mig att det var detta pass som skillde mig från mina konkurrenter. För hur ska man annars motivera sig att köra monark kl 22 en lördagkväll?? Varit en fullspäckad dag som startade kl 06, innehålligt bla barnkalas och en massa annat. Men 22 fick jag tid för mitt pass, planen var ett pass på dryga timmen. Men den sena kvällen gjorde att jag la om planerna, blev styrkefyror istället. La på 2kg extra i korgen mot vanlig fyror, så hade 7 kg i den. Köttade på riktigt bra, snittet landade på 6.15w/kg.Vilket jag är riktigt nöjd med, ska dock se  till att höja det något under vintern. Idag är det 1års kalas, lilla isabelle har blivit stor:-) Sen ska jag ut och rulla ikväll, hoppas få ihop iallafall 2 tim i lugnt och fint tempo. Då kommer jag vara nöjd med denna vecka. Och dom 9 cykelpass j

Aaaaaj

Undrar vad kroppen tänker under dom sista intervallerna under ett 60/120 pass, måste vara riktiga panikkänslor!! Även ett bra tag efter känns det som kroppen har panik.. Det liksom domnar, sticker och hjärnan funkar inte alls.. Känns nästan som om någon inne i en skriker: Lägg av din dumma jävel!! Som ni förstår är detta vad jag gjort denna morgon, det får en verkligen att vakna till en fredag morgon. Sen uppskattar man livet lite mer och att kroppen börjar funka igen:-) I eftermiddag blir det att trampa tills energin tar slut... Kan nog gå rätt fort:-)

8

Bild
Idag fyller min Christoffer 8år, grattis!! Alltså 8 år sen jag blev pappa, då var jag 27år bodde i Stockholm. Tränade lite lagomt och hade ingen aning om hur det skulle gå.. Nu är jag alltså 35 har 3 barn, bor i Lappstockholm (lycksele).. Har fortfarande ingen aning om hur livet som vuxen kommer bli.. Tränar gör jag också, nu hårdare än någonsin, har aldrig varit i bättre grundform. Rätt härligt att kunna säga det i min sitts:-) Tror väl faktiskt dom flesta i 27 års åldern som hållit på med olika idrotter hela livet, tar ett steg tillbaka när dom blir föräldrar. Är faktiskt lite stolt över min resa under dessa år, får bara hoppas att den fortsätter och att 2015 blir mitt bästa år:-) Men idag ska vi fira allas vår Stoffe, han fick sin elgitarr imorse. Så nu hoppas jag han blir en riktig rockstar:-)

Mkt nu..

Är den tiden på året då det inte är så svårt att hitta nått att göra, har man också 2 barn som fyller år blir det ännu mer.. Imorgon fyller Christoffer 8 år, så då blir det firande med närmsta familjen. På lördag blir det kalas med 7 killar till, full fart då kan jag tro:-) Sen på söndag fyller Isabelle 1år,skönt då att hon inte bryr sig så mkt än.. Men blir väl ändå kalas med familjen och en hel hög presenter.. Sen är det ju allt innan jul också som ska fixas, plus allt annat i livet. Ska väl även hinna träna också, just därför gasar jag på även denna vecka. För enligt min plan med 3 hårda veckor och 1 lugn, skulle jag nu haft en lugn vecka. Men jag vet av erfarenhet att veckorna kring jul och nyår är det svårt att träna som jag vill, är ju inte direkt så att det är populärt att dra ut  på distans på julafton... Eller nån annan dag heller.. Så därför kör jag på och hoppas då kunna känna ett lite större lugn under julhelgerna:-) Igår var det ingen träning på eftermiddagen, iställe

To hell and back..

Gårdagens eftermiddagspass var helt ok, jag var trött och seg precis som jag skulle vara.. Imorse skulle jag köra mina 60/30 intervaller, tänkte försöka mig på 40min. Efter 7min var jag riktigt trött, insåg då att detta nog inte går. Men tänkte att 20min ska jag orka, kämpade mig dit. Då jobbade jag vidare mot 25min, tog mig även över den gränsen. Så fortsatte att gneta på vid 33min fick jag upp hoppet om att orka hela vägen, och det gjorde jag:-)  Riktigt skönt att vinna över sig själv på det sättet, nu vet jag ju att även om det går tungt så orkar jag. Idag blir det dock bara ett pass, är fortfarande lite slemmig så ska inte vara alltför hård mot kroppen:-)

Svinhelg

Bild
En riktig skithel g har det varit rent träningsmässigt, men orkar inte gnälla om det. Det roligaste jag gjort har varit att ta hand om ett vildsvin som vi fick av en bekant, ska stycka imorgon men flådde det igår. Såg lätt ut på Youtube, var lite knepigare i verkligheten. Men fixade det rätt bra tycker jag:-) I morse var det dax för monark igen, körde så hårt jag pallade. Nu får vi vänta till eftermiddagen och pass 2 för att se om det var hårt nog :-)

Lördag

Helg igen! Vilket betyder en massa aktiviteter och planering, nästa vecka fyller 2 av mina barn år. 8 år och 1år, vilket betyder att det kommer bli 3 kalas nästa vecka.. Lite att fixa alltså... Sen är det väl jul snart också .. Idag ska vi ut och åka skridskor på nån stor sjö med barnen, sen hoppas jag på lite träning också. Är fortfarande lite förkyld, den vet liksom inte om den ska bryta ut eller försvinna. Så fortsätter träna på.. Materialet inför 2015 ser också ut att vara klart , och det ser bra ut:-)

Nja

Bild
Inte riktigt 100 idag, lite förkylningssymtom i kroppen.. Men inte nog mkt för att ställa in träningen. Körde dock bara 30min innan frukost, höll mig en bit under tröskeln för att inte stressa kroppen så mkt. Så får nu hoppas det släpper taget:-) Har ju kollat runt efter hjul inför nästa år, kommer bli american classic. Tror det blir racemodellen och om det löser sig bra även widehjulet:-) Dom är ju tyngre än mina AX hjul, men med dessa kan man änvända mkt lättare däck.. Sen är dom billigare att köra sönder;-)

Stavgång

Bild
Har faktiskt aldrig sprungit i slalombacken med stavar, och var nog ett drygt år sen jag sprang ordentligt senast.. Men igår var det dax att testa, är ju inte så mkt för att smyga igång.. Så körde 4*4 max intervaller, fick då flåsa ordentligt. Trodde att jag knappt skulle kunna gå idag pga träningsvärk, men faktiskt känns det helt ok. Lite seghet i benen bara, så bättre än förväntat:-) Idag följer jag planen och vilar, kan behövas då jag känner av vissa föekylningssymptom. Inte så konstigt då alla andra i familjen hostat och snorat i ett par veckor.. Får se vart det tar vägen för mig, men hoppas på träning efter planen imorgon.

Flexibel

Ibland blir det lite tvära omkastningar i planeringen,  igår försvann min timme för träning. Blev istället 30min som fanns kvar, då blev det till att köra monarken igen.. 7*30sek max fick det bli, illamåendet kom som ett brev på posten. För ett par år sen hade jag hoppat över passet och suttit å surat pga utebliven träning, men har lärt mig att vara mer flexibel nu. Detta är nog en bra egenskap jag skaffat mig:-) Idag hoppas jag få in stavgången på eftermiddagen istället.. Morgonpasset var segt idag, men var inte så mkt annat att vänta. Har haft en sån där natt med väldigt lite sömn, småbarnsförälder vet ni ju... Så känner mig väldigt mosig i skallen idag, och det sätter ju sina spår i benen också..

Lättlärd..

Kroppen är rätt otrolig faktiskt!! Ger man den en uppgift och lite tid, så fixar den det mesta. Jag har länge haft problem med att ta i ordentligt på morgonen, därför har mina morgonpass oftast varit just under tröskel. Men med mitt nya upplägg vill jag köra mer högintensivt på morgonen, efter 2 veckor är det inga problem längre:-) I morse var det högintensiva intervaller, och jag orkade ligga precis där jag ville. I eftermiddag ska jag testa att köra lite löpning med stavar i slalombacken, kan ha lite träningsvärk imorgon.. Igår innan middagen var det 30min under tröskeln, kunde ligga på 315w utan att förta mig. Så den positiva känslan i kroppen beatår:-)

Bra början

Fin början på december och denna vecka, morgonpasset var 60/30 på 360/250w. Orkade för första gången sen i Maj 40min, detta innan frukost också.. Kändes som det fanns några minuter till i kroppen, men måste ju spara nått till i eftermiddag:-) Går nu in i tredje veckan med tuffare träning, så tar detta som ett tecken på att jag ligger rätt bra i belastning. Har även hunnit med att boka en endurohoj.. Den ska dyka upp efter nyår, nån som kan gissa vilken cykel det är?? Varför ska jag ha en sån cykel då, ska tokfan börja köra endurotävlingar?? Ja kanske nån, Falun ligger ju bra till med ett tvådagars då.. Kommer troligtvis komma toksist, men i den disciplinen bryr jag mig inte:-) För framförallt är det ett steg i att bli mer bekväm i utförskörningarna, vi har ju dessutom fina spår utanför lycksele i bocksliden. Där kommer det vara roligt med lite mer slaglängd, rätt vad det är kan jag hoppa också;-) Nu kan jag bara hoppas att månaden fortsätter i samma stil..