Inlägg

Visar inlägg från december, 2013

Julledigt..

Lite jobbigt är det med ledighet och brutna rutiner för mig.. Men har bestämt mig för att njuta av denna jul och ledighet, och inte bekymra mig för utebliven träningstid. För livet består ju faktiskt av mer än cykling:-) Låter kanske lite konstigt för många att det blir mindre tid för träning under dessa ledigheter, för hade jag bara haft mig själv att ta hand om hade jag ju kunnat träna obegränsat under julen. Men nu vill jag ju att barnen ska få ha lite skoj också, vi ska träffa en massa kompisar och familj vilket ju är mkt trevligt. Allt detta sker ju på olika tider varje dag också vilket gör det svårt att planera i förväg för träningen, men jag försöker få in den ändå. Men den är prioriterad rätt långt bak under dessa veckor, men jag försöker lita på mig själv och att det kommer bli bra ändå. Gäller att försöka läsa lite mindre på alla bloggar där ni skriver om hur mkt ni tränar bara;-) Undrar vad jag gjorde med tiden innan jag skaffade familj?? Måste slappat mkt;-)

Hålla igång.

Hade vilodag på Julafton, då det inte finns tid att träna för mig då. Körde då ett distanspass i köket med att fixa all julmat, hade sen en mkt trevlig kväll med mat och klappar tillsammans med familj och vänner. Igår var det nästan repris fast då var vi bortbjudna på julmat, fick då över lite tid för träning på kvällen. Tog mig ut i garaget kl 21 med spänd buk drog jag mig upp på stålhästen, drog av 3 st 10min långa tröskelintervaller med 3 min vila mellan. Såg till att köra på jämn effekt genom alla intervaller utom på sista när jag drog på lite extra, som inspiration fick lite klipp av Merida teamet från årets WC rulla på datorn:-) Dom är alltid roliga att titta på, man längtar till säsong när man ser dom. Men innan dess ska man ju hinna träna lite så att jag blir lite starkare, för det lär behövas. Idag blir det lite jobb och sen ska det bjudas på Julrester här hemma, hoppas på att efter det ha lite energi över för att köra lite garageträning.

Å så kom snön

Bild
Vi har ju haft väldigt lite snö här uppe iår, mest bara is överallt. Men igår kom den ordentligt, 3dm ungefär. Härligt att den äntligen kom det blir ju lite juligare ute, och även lite ljusare i allt mörker. Drog trotts denna snö igår ut i skogen med Big99an för att dundra runt pudret:-) Skulle köra distans i 3tim, men den tiden hade jag inte igår. Var ju en massa andra saker att göra också, så det blev 2.20h Men körde på lite hårdare istället, är ju rätt jobbigt att bara ta sig fram i all snö:-) Så det blev nog ett godkänt pass. Sen var det iväg till Julparken här i stan för att träffa tomten och julpyssla.. Sen fixa middag och skotta, efter det fixades julskinkan och revbensspjellen:-) Efter att barnen somnat var det paketinslagning, var klar kl 01.00, men nu är det mesta gjort inför imorgon:-) Har ju blivit rätt skoj med jul nu igen när man har barn!  Isabelle lyssnar på julsagor:-) Vill ha en Ipone 5..  Pysseltime..  

Jullov

Så skönt med lite ledighet nu!! Ska dock jobba några dagar här under julen och nyår, men inte mkt. Här ju lite pappadagar att plocka ut:-) Allt tuffar på här hemma, det mesta tar dock lite längre tid numera.. Men jag försöker njuta av det här och det går bra,  funderar även på namn på den nya lilla flickan... är riktigt svårt, just nu ligger Isabelle bäst till. Men vi får se vad det blir, mkt kan ändras. Träningen flyter på som den ska, får tacka Micke för ett bra program som går att genomföra trotts lite körig livssituation. Får använda storsläggan för att få ihop livspusslet ibland, men är ju så det ska vara:-)

Pinad..

Bild
Gjorde ett 40 min allout test på monarken i veckan, fy fasen vad jobbigt det är. Psyket får sig en bra omgång, speciellt när det känns tungt från minut 2... Men tog mig igenom utan att klappa ihop totalt, så får vara nöjd med det iallafall. Effekten var en bit under rekordet, men är ju några månader kvar av hårt jobb innan rekordet ska tas:-) Mkt här hemma just nu, på lördag blir det ett lite försenat barnkalas för Christoffer. Sen är det visst julafton på tisdag... Blir till att börja med skinka, revbensspjäll, köttbullar mm under helgen också. Paket ska slås in och godis ätas:-) sen ska det väl försökas tränas också.

Lugnt och stabilt.

Bild
Blivit en barnblogg detta.. så får väl ta å skriva nått om träning också:-) Har denna höst kännt mig ovanligt stabil rent psykiskt, vågar lita på att jag tränar rätt helt enkelt. Det är ju pga jag har hjälp med den biten:-) Har tränat lugnare än tidigare denna höst/vinter, tidigare år har jag hetsat på med hård träning väldigt tidigt. Vilket oftast resulterat i att jag har mina wattrekord i slutet av februari, vilket väl kanske inte är optimalt.. så hoppas på att det blir bättre iår. Sen känner jag mig rätt lugn med att jag inte har så stora prestationskrav på mig själv till 2014, kommer helt enkelt vara nöjd med om jag kan vara med och tävla. Så på det sättet är det skönt att inte ha dom perfekta förutsättningarna:-) Känns liksom som att allt man klarar av blir en bonus:-) Än så länge har träning flytit på enligt schemat, är väl nu som problemen kan komma att dyka upp. Men det löser  jag eftersom dom kommer:-)  Gäller att få till dom nya rutinerna där hemma nu först, sen fixar det an

3810g

Bild
Det är inte vikten på nån cykelpryl... utan det är vad lillasyster vägde när hon kl 10.53 idag föddes:-) Alla mår bra och allt gick mkt bra, nu är jag hemma och tar hand om dom andra barnen. Är en mkt stolt  pappa nu!! Är lika häftigt varje gång, är verkligen ett mirakel!!

7år

Bild
Idag för 7år sen kl 10.30 föddes min numera stora pojke, känns lite absurt faktiskt! När man är mitt upp i allt detta med småbarn, jobb och allt som ska fixas här i livet är det lätt att glömma hur lyckligt lottad man är. Oftast gnäller man över hur mkt det är att göra och att allt är jobbigt, men jag känner mig väldigt previligerad! Jag har 2 underbara barn som jag älskar över allt annat, och snart har jag 3st :-) Visst är det mkt ibland men det är verkligen värt det, för det är ju trots allt ett av livets mirakel! Idag firar vi Christoffer 7år och sen hoppas vi att hans lilla syskon behagar att komma ut, och att det går bra! Ta vara på varandra där ute!

Köldpass

Bild
-24 på termometern igår och 3tim distans i träningsplaneringen, vad gör man då...? Antingen sitter man 3tim på monarken å trampar, det fixar jag inte.. Eller så testar man hur bra vinterutrustning man har för cykling, det gjorde jag. Var ute i 3tim och det gick helt ok, var många lager kläder och smidig var man inte. Men klarade mig från att frysa rätt bra, var väl sista 30min som blev lite kalla. Vinterhojen gick rätt trögt i slutet oxå, rullade inte direkt av sig själv:-) Men vintergrejorna får betyget MVG! När jag kom hem hade barnen börjat baka lussekatter, riktigt gott efter lite cykling:-)

Hur sjuk

Undrar hur sjuk i huvet man är när man faktiskt tycker att den period som är nu har sin charm, det är ju mörkt, kallt och allmänt eländigt... Sen ska man hinna träna lite också mitt i allt. Men klarar man sig genom detta så vet man att man gillar det man gör, sen så är man ju grymt motiverad att cykla ute där i Maj:-) Visst är det tungt under vissa veckor när solen knappt kommer upp och man ska köra hårda intervaller i garaget, men man vet ju varför man gör det.. Gäller ju bara för alla att hitta vad det är som motiverar en, för mig handlar mkt om att jag vill ta reda på mina gränser. Hur mkt orkar jag, hur snabb kan jag bli? Att ta reda på det driver mig genom vintern. Sen  försöker jag planera in nån rolig tävling som man kan träna mot och se fram emot, dom senaste 2 åren har det varit Masters VM som drivit mig. 2014 blir det ju inget sånt för mig, men jag har en annan tävling till 2014 som mål. Vilken det är håller jag för mig själv ett tag till, detta då risken att det inte blir nå

Tiden ute

Ja nu har ju tiden gått ut för graviditeten.. men ingen bäbis än... Så vi väntar och hoppas att det snart ska vara dax, för just nu kan man typ planera 2tim framåt känns det som. Jaja för eller senare vill den nog ut:-) Helgen som kommer är efterlängtad, ska bli skönt med lite ledigt. Är även julmarknad i stan, så blir nog att gå dit med barnen. Sen brukar jag köpa lite gott kött mm där:-)

Kommer det gå?

Bild
Satt för nån dag sen och försökte få en överblick för hur det kommer bli när 3e barnet kommer.. Första tiden går nog helt ok med lite flyt, men sen kommer det bli tufft alltså. Biter ju över ett rätt stort stycke med att försöka vara med och tävla i elitklassen och samtidigt ta hand om allt annat man har.. Får se hur det kommer att gå, men jag vill verkligen försöka. Och så länge jag känner att jag blir bättre kommer jag fortsätta att kämpa, gäller bara att påminna sig själv om att man har lite andra förutsättningar än dom bästa och att lära sig tävla på mina villkor.. Så det är väl bara att börja ladda för en vinter med för lite sömn och att ständigt känna sig som en urvriden disktrasa:-) Den här banprofilen gillar jag!!

Trotjänaren

Bild
Fixade till vinterhojen igår, bytte växelvajer, smörjde kedjan och satt på ny sadel och sadelstolpe. Så nu hoppas jag det rullar hela vintern:-) Är rena isgator här nu så dubbdäcken är ett måste..

Hur mkt??

Frågar mig själv ibland hur seriös man ska vara och hur mkt man ska satsa på cyklingen, har ju fått se hur seriösa våra duktiga veteranåkare är. Det är rätt imponerande att se hur mkt dom satsar och lägger ner på att bli så bra som dom är, men jag tror inte riktigt att jag klarar av det.. Jag har jävligt bra diciplin på att genomföra träning och verkligen göra det så bra som möjligt, men det beror på att jag på nått konstigt sätt gillar det. Har fått nån typ av hatkärlek till att plåga mig igenom långa vintrar med träning, lite stört kanske men så är det:-) Men sen är det den andra biten med bla kosten, där har jag jättesvårt för att hålla mig seriös. Tycker det är jättejobbigt att försaka mycket av det goda som finns, klarar helt enkelt inte av att leva som jag borde för att bli så snabb som möjligt. Tänker ofta där  att det ju ändå bara är en hobby med cyklingen så varför ska jag inte få slarva och vara som alla andra, jag kommer ju ändå inte bli bäst så varför plåga sig liksom... S