Inlägg

Visar inlägg från juli, 2013

Däcksval

Vad ska man plocka med för däck till Sydafrika? Kommer ha med ett par tubhjul med Dugast Fastbird 52or på, men blir det blött kommer leran som ligger på banan att bli såphal.. Så skulle behöva ha med mig ett par riktiga lerdäck också, har ett par Tufo XC5 liggades som jag skulle kunna tejpa upp på ett hjulpar. Men kommer dom att räcka till?? Eller ska jag ta med ett kanttrådshjulpar istället så att jag kan få med mig riktiga lerdäck?? Man kan ju inte ta med sig allt då det är lite viktgränser som ska hållas på flyget, så det gäller att välja med omsorg:-) Lutar åt att det blir ett par kanttrådshjul som följer med, är lite mer safe så...

Formtoppning..

Ja nu jävlar ska formen fixas till!! Kommer bli 3 riktigt tuffa veckor när jag ska lång ner i jordkällaren, sen blir det 1.5veckor med lugn träning innan VM för att få den där superkompesationen man vill åt:-) Får hoppas det blir bra! Under dom här 3 tuffa veckorna ska jag hinna med: 5 st TT på min VM bana 4 st Backintervallpass där backen är ca 5min lång 4 st 60/120 pass (kräckpass) 2 st Distanspass a 4tim 1 st 10/20 2 st Sweetspotpass 1 st Distans a 3tim 2 st Rullpass Så jag kommer nog att ha göra:-)

Mot målet

Lite bloggtorka här nu, skyller på att jag jobbat hela veckan och även försöker hinna med familj och träning. Fast så är det ju alltid:-) Tränar som sagt på mot det stora målet detta år Masters VM i Sydafrika den 25/8, sen efter Borås har träningen varit anpassad för just det. Är ju en viss skillnad i hur man cyklar uppför backar på 1min och backar på 4-5 min, sen är dom inte heller tokbranta som i Brasilien. Utan det gäller att kunna trycka på riktigt bra, men det har kännts bättre och bättre i den typen av terräng under sommaren. Så jag är försiktigt optimistisk:-) Hur det sen blir efter VM vet jag inte... Är ju 2 cuptävlingar kvar, och då jag leder den vore det ju skoj att försöka vinna den. Men det är 2 långa resor till... Sen är det ju så att vi här hemma väntar vårt 3e barn i början på December, och att åka bort å lämna en sambo med foglossningar med 2 rätt aktiva barn tar på samvetet!!! Vill även köra lite CX och har då siktat in mig på SM helgen i Stockholm, den resan är lätt

4a

Blev en 4e plats idag, inte så mkt att säga om det mer fanns inte i kroppen idag. När det är så många snabbingar med så måste allt klaffa, det gjorde det inte idag.. Men måste få ordning på mina magbekymmer, kanske är det nervositeten som ställer till det. Jag vet inte!! Men just idag var jag så här snabb och det är bara att fortsätta träna och slita, så att man kan komma tillbaka och vara ännu snabbare framöver:-)

Imorgon kör vi

Här idag varit ute å testat banan i Södertälje, en rolig, snabb och intensiv bana. Inte min favorittyp av bana, men ska nog kunna köra fort ändå. Körde 2varv sen fick det räcka, kommer ändå inte kunna memorera alla kurvor.. Ang det beryktade droppet kommer jag att springa där, anser det inte värt risken att cykla.. Så vill ni ropa hånfulla kommentarer är ni välkommen dit kl14 imorgon, men jag har 2barn att ta hand om när jag kommer hem och det är svårt att göra i gipsvagga;-) Sen vill jag väldigt gärna hinna träffa det 3e.... Sitter nu hos Gunnar å slappar framför tv'n, uppladdningen har varit perfekt och här inget att klaga på. Så imorgon ska jag cykla så fort jag kan och bli aptrött, vad det räcker till placerings mässigt har jag ingen aning om. Men jag vill slåss om medaljer och att vinna skulle betyda väldigt mkt för mig!! Så önska mig lycka till för det kommer jag att behöva:-)

Lite missnöjd

Körde ett kort TT idag, höll på i 28min. Ville få känna att kroppen hade lite tryck i sig men ändå inte slita ut den, racet gick uppe på Tannberget. På den banan har jag ett PB på ett varv som är 17.40min, nu skulle jag ju köra nånstans mellan 25-30min så något absolut maxvarv blev det ju inte. Men trotts detta var förhoppningen att komma under 17.40, det gjorde jag inte.... Men det var ändå inga katastroftider, så jag får väl bara var lite missnöjd en stund och försöka komma på nån bra ursäkt för att det inte gick;-) Nu blir det bara nått lätt rullpass ute på SM banan innan söndagens race, hoppas hinna ut dit imorgon. Men tror tyvärr att det blir svårt, har hela den här veckan läst om olyckor och att E4 varit avstängd. Så hoppas slippa nått sådant imorgon, och att trafiken flyter på bra:-)

Challange One 29"

Bild
Har haft dom här däcken monterade på ett av mina hjulpar, fattade det som att dom skulle vara i klass med Dugast däcken. Dom har en fin gummiblandning och är rätt följsamma, dock inte riktigt lika bra som mina Fast Bird. Sen är dom för smala för min smak, men det är ju en smaksak.. I torrt före känns dom väldigt bra och rullar mkt lätt, men när det blir fuktigt tyckte jag dom var väldigt obehagliga!! Kantgreppet var inte alls bra och dom känndes veka, sen är det lite för liten luftkammare enligt mig. Så mitt slutliga omdömme blir att ska man lägga så här pass mkt pengar på däck, köp då ett par FastBird istället... Punkade dessutom mitt bakdäck igår, så fick byta ut bakdäcket. Blev ett Schwalbe RR däck, så nu har jag ett ännu smalare och tunnare däck på... Men ska testa det lite, är ju på träningshjulen det sitter så där kan man ju testa lite nytt. Dom är ju lite billigare än Dugast däcken oxå:-) Har ju ett par 52mm Fastbird som ligger å väntar men dom ska jag spara till nått speci

Lite nya prylar..

Bild
  Ny 36 klinga från Absolute Black, med samma funktion som XX1 klingorna fast lättare:-) Till det en bakväxel, X0 type2 sen är det bara att köra!! Nu är cykel redo för race, får bara hoppas att jag kommer redo till helgen också. Är lite orolig för formen och har ingen aning vart jag står, är riktigt svårt när man nu inte tävlat sen Borås. Men jag har ju tränat på bra och borde kunna cykla rätt fort till helgen, sen om nån annan cyklar fortare så har dom helt enkelt gjort det bättre än mig. Och det kan jag fan inte göra nått åt:-)

Jobbe

Ja sen igår är man igång på jobbet igen, när man har tidig semester känns det som sommaren blir väldigt kort.. Nu väntar man ju bara på första snön, fast får hoppas det blir en fin avslutning på sommaren!! Jag ska väl inte klaga så mkt då jag ju är ledig fredag och måndagen som kommer:-) Åker ner till Norrtälje på Fredag och börjar ladda för tävlingen på söndagen, får se om jag hinner kolla banan nått på fredag eller om det får bli på lördag. Skulle vara skönt att göra det båda dagarna, men efter bilresan är man rätt sliten och det lär vara frestande att svänga in direkt till Norrtälje.. Men innan dess ska jag finslipa formen lite, några underverk går ju inte göra. Men hoppas kunna få till lite fart i gammkroppen iallafall. Ska göra det genom att nu tisdag till torsdag köra rätt hårda men korta pass, sen fredag och lördag blir det bara lätt rull på banan. Hoppas även på att slippa den prestationsångest som jag brukar ha på SM, och att jag ska kunna njuta och ha roligt istället. För

Formtest

Igår var det dags för ett ensam TT här på Furuvik, så efter en lång dag på djurparken och middag ute på skogskåtan var det bara att byta om... Kl var 20.30 när jag kom ut, kanske inte riktigt optimalt för att sätta rekord. Ni förstår nog hur det gick när jag redan innan försöker hitta anledningar till varför det inte gick som jag ville.... Fast det var ingen total katastrof heller, på 3varv som jag har dom flesta av mina tider på var jag 20sek efter rekordet. Sen var det bara att fortsätta i 15min till för att få ihop 45min, för det var ju det som stod på schemat. Så nu hoppas jag att med lite spetsning få till en liten formtopp till nästa helg, för att det är ju en rätt viktig tävling då:-) Behöver ett riktigt bra resultat för att slippa köa på VM... På Måndag börjar jag jobba igen efter 4 veckors semester, känns sådär... Sommaren hittills har ju inte direkt visat sig från sin bästa sida här uppe!! Så jag har en del ångest över att börja jobba igen, men men det är väl bara att borra

Snygga skor

Bild
Dom här skorna gör ju att man måste cykla nästa år också, enligt mig riktigt snygga med härliga färger. Sen vet jag ju att dom passar mina fötter perfekt, hoppas jag kan få tag i dom till 2014:-)

Aj det sved..

Igår stod det 5 max ettor på schemat, satan va ont det gör!! På den sista var jag tokstum efter 25sek, sen var det bara att försöka få runt pedalerna i 35sek till... Wattsiffrorna skrämmer nog ingen heller, 611, 604, 592, 566, 511... Känner mig sådär jämnseg och trött! Kanske skulle kolla järnvärdet eller så vänder det snart, vill ju ha den där lätta känslan igen.. Den borde ju komma när man släpper på träningen lite, åtminstone i teorin ska det ju vara så:-) Kollade även in startlistan till XC-SM nu på morgonen också, kan bara konstatera att det blir ett väldigt tufft race!! Tror jag ska ge mig på att tippa hur det går i olika klasser i nått inlägg framöver:-) Idag ska det köras backintervaller, ska köra totalt 40min uppför:-)

Energisnål??

Cyklade ju upp till stugan i lördags, det är 13mil dit och med stormvindar rakt mot mig och vägomläggningar tog det 4.5timmar. Fick bitvis ta i ordentligt bara för att ta mig framåt.. Men kände att träningen jag gjort för att öka uthålligheten funkat, detta trotts avsaknad av riktig distansträning.. Benen tog  inte slut som dom brukar göra under såna långa pass. En annan grej jag upptäckte är att jag nog är rätt energisnål.. Kunde ju cykla hela tiden utan riktig svacka med bara en halv liter vatten, fast det kanske inte är så märkvärdigt. Jag kör ju sällan så långa pass så har inte så bra koll! Resten av tiden uppe i stugan har varit bra, MKT mat och lite vila för själen som var behövlig. Har nu min sista semestervecka.. Känns hemskt!! Semestern har ju knappt börjat.. Formen har jag ingen koll på alls just nu, ska köra nått testpass i slutet av veckan för att kolla av hur det står till. Förra testpasset var ju ingen höjdare så hoppas det går bättre denna vecka!

Mot stugan

Bild
Idag bär det av till stugan, mina föräldrar och min son är redan där. Så det är jag och mina flickor som drar dit idag:-) Blir nog en del fiske och förhoppningsvis lugnt och skönt. Jag kommer börja cykla ut dit om en stund, sen kommer tjejerna i bilen efter några timmar. Verkar som jag kommer ha monstermotvind, så kan bli ett långt pass... Men jag får väl mosa på så gott det går:-) Såg även att det skickats ett paket från Tyskland till mig igår, innehåller lite småplock som handtag och kedjor mm Men också nya klingor från Absolute Black, en 36 och en 34a.. Blir till att testa budgetvarianten av XX1 med en X0 type2 bakväxel. Vill ju också använda mitt fina vevparti och det kan jag ju med dessa klingor:-) Sen tycker jag det blir lite dyrt att konvertera all hjul med ny body för att kunna köra 11 delat, så jag får se till att klara mig med 10delat. Får helt enkelt se till att vara stark nog att ta mig runt med 36tänder bak;-)

En sån dag..

Ja igår var en sån där dag man helst bara glömmer och går vidare, det stog TT på schemat.. Var grymt seg och trött hela dagen, och inte blev jag piggare innan kvällen kom och TT skulle köras. Men släpade mig ut i garaget och hämtade hojen, skulle köra här på Furuvik för att spara tid och den banan är mkt kurvor med korta brytbackar.. Försökte intala mig själv att det kan gå bra trotts att känslan säger nått annat, men fy satan va dålig jag var!! Inget tryck och kände mig obekväm på cykeln hela tiden, kom fel in i massor av kurvor trotts att jag kan banan utantill.. Men nu har jag haft en sån här dag och då är det ju en mindre sån dag att ha i livet, så då borde det vara lite mindre risk att det är en sån dag på SM... Får hoppas på det i alla fall:-) Imorgon bär det nog iväg upp till stugan ett par dagar med familjen, ska bli skönt bara inte myggen invaderat helt och hållet..

Bokat boende..

Bokat och fixat boende inför SM nu, blir riktigt lyxigt. Det ligger en bit bort från tävlingsplatsen men jag tycker bara det är skönt. Sen är det ju viktigare med att man trivs och att det ligger vackert till, servicen är också av bästa slag!! Kommer bo på Casa de Töjren:-) Ett mkt fint All inclusive boende!! Tack för att jag får våldgästa er ännu en gång. Har ju inte kunnat köra SM banan, men hoppas att jag har tolkat det jag läst fel... Verkar nästan som det blir en Göteborgsbana igen.. Visste det kan väl vara skoj, men vad är det för fel på att ha med en backe med på tävlingarna?? Jaja ska inte gnälla innan jag kört den själv och sen är det ju så att man måste lära sig gilla alla typer av banor... Så nu måste man väl träna slätdrag..

Regnrull..

Bild
Igår var det lätt rull ute i 60min, aktiv vila kallas det visst. Vädret var dock inte på min sida, regnet öste ner. Men det är ju ingen ursäkt för att inte träna, så tog mig ut på cykeln och rullade av passet. Tur att det finns varmt vatten i duschen när man kommer hem, men lär sig liksom uppskatta såna saker:-)         Idag står det trädgårdsarbete, tandläkare och träning på schemat, däremellan blir det nog en del pyssel med barnen. Så det är väl bara att sluta slösurfa och sätta igång och jobba;-)  

Tack

Den här perioden när jag varit lite under isen rent mentalt har det varit riktigt skönt att ha en coach, har varit så bra att bara behöva kolla på datorn vad som ska tränas. När det finns nerskrivet vad som ska göras så känns det så mkt lättare att genomföra det också, och när nån annan håller koll på vad man gör kan man ju inte fuska:-) För hade jag skött allt själv så vettefan hur mkt träning det blivit av... då hade jag nog varit under isen rent fysiskt också.. Nu har jag tack vare Mickes träning fortfarande bra tryck i benen, resten är väl också påväg tillbaka:-) Gårdagens backfyror gick riktigt fint och jag kunde bli så där aptrött som man ska bli! Kunde även hålla jämn fart på dom, var bara den 3e som blev lite långsammare. Fast inte så mkt 6-7sek bakom var jag då, sen på den sista var jag uppe på ett snitt på 21.7km/h igen:-) Backen jag kör i är 1.9km lång och stiger 90m, så inte superbrant men tror den liknar stigningarna i Sydafrika rätt bra. Sen är den lagomt brant för att

Glidaren

Bild
 Igår blev det lite distans, om man nu får kalla det så när det är under 5tim.. Var inte ute så länge som jag hoppats på men 3tim fick jag ihop i alla fall. Drömde mig bort under passet till Sydafrika:-) Drömde även om att formen fanns där.. men det ska jag ta tag i nu för det är ju upp till mig!! Idag blir det 4or i backe, ska se till att försöka köra riktigt hårt och ta ut mig ordentligt. Har en bra backe för det några hundra meter från huset:-) Så dit ska jag ikväll!!     Sen ska det nog trimmas lite ute på gården också, måste klippa till alla buskar så att dom inte blir alltför ovårdade. Inte min favorit sysselsättning men det brukar bli fint och så känns det bra att man gjort det. Blir väl även nån aktivitet med barnen, bad eller nått kanske.. Får se vad dagen bjuder på helt enkelt:-)