Inlägg

Visar inlägg från juni, 2013

Backintervaller

Gårdagen 3min backintervaller gick väl helt ok, körde dom som planerat med nån växel lättare än normalt. Gick väl kanske lite långsammare men måste ju träna på det, blev 10st med vila på ca 1.40 mellan. Det var så lång tid det tog att rulla ner igen.. Idag ska det köras ett lugnt pass i helst några timmar, men får se hur mkt tid jag får över... Är en hel del annat som ska göras också. I övrigt fortsätter jag att leva det ljuva livet, vilket inte är bra för cykelformen... Men trevligt har jag:-)

Bad

Igår blev det första badet ute för min del, visserligen på badparken i uppvärmda pooler.. Men ute var det:-) Åkte även en del vattenrutchkana mot sonen. Det var ett trevligt kalas som sonen var bjuden på där, tack för det! Sen blev det till att sova över hos sin kompis för honom, och han har då inte kommit hem än. Så det gick nog bra:-) Idag ska jag bla försöka hinna med att köra lite backintervaller, planen är att köra relativt korta ca 3min. Ska även se till att köra en växel lättare än normalt och få upp kadensen lite, allt för att lära mig köra med högre kadens även på tävling. Har en del att jobba på där, vill kunna använda hela registret för att spara benen så mkt som möjligt. För att sen i slutet av tävlingarna lägga i tungväxeln och kunna mata på;-) Sen är det 11år sen jag träffade Christina idag, det ska ju också firas stort.. kanske tar vi en bulle till kaffet;-) Nja ingen av oss är väl nån större romantiker men kanske kan man bjuda på en extra puss:-)

Uppryckning!!

bestämde mig efter gårdagskvällens frosseri att nu är det dags att skärpa till sig, så nu är det slut med att tycka synd om sig själv!! För jag har inget att klaga på egentligen.. Har ju trotts denna svacka cyklat riktigt fort, satte ju PB på ett varv på Tannenbanan förra helgen 17.39 mot 18.01min från tidigare iår. Rekorden från förra året var 18.22.. och igår körde jag TT här på Furuvik i gräsliga förhållanden, ösregn och riktigt blöta banor efter ett dygns regnande. 4 varv tog 42.21, rekordet från några veckor tillbaka är 40.22. Men då var det perfekta förhållanden och knastertorra banor.. Vet inte hur mkt det gör men på en sån bana gör det nog rätt mkt. Så trycket i benen finns där!! Nu ska bara skallen med och vikten ned!! Dom sakerna är det bara jag som kan ändra på så nu blir det till att hitta tillbaka till mig själv:-) En av dom roliga saker jag gör för att hitta tillbaka är att starta ett än så länge hemligt projekt, känns skitskoj!! Hoppas jag ror i land detta:-) En del i

Handbromsen i?

Ja så känns det just nu, mest är det psyket som sätter käppar i hjulen. Sen är det väldigt mkt god mat och fika överallt som man bjuds på under semestern, antar att det är så det ska vara:-) Men för min form är det inte bra... Jaja man är ju inte mer än människa och måste väl få njuta lite av livet också, trotts allt är det ju bara en lek man håller på med;-) Försöker dock tänka på vad som väntar i Aug och att jag då vill ha samma känsla som innan Brasilien, långt till den nu men ska försöka. Sen måste jag ju prestera på SM också, helst vinna så att startplaceringen på VM blir bra.. Kan vara detta krav som jag har på mig själv som ligger och maler i bakhuvet, och därmed tynger ner psyket lite när det inte går riktigt så bra som jag vill.. Men det är bara spekulationer från min hobbypsykolog sida:-) Idag blir det ensam TT på Furuvik, försökte ta mig till Skellefteå ikväll för att köra mot andra. Men tiden fanns inte idag:-( Ser ut att bli ett riktigt regnrace här idag, har öst ner hel

Sanningssägaren

Körde i måndags ett vanligt 4*4 pass på Monarken, har inte kört på den under ett par veckor. Men tänkte att jag ville kolla hur jag egentligen låg till, den talar ju om det utan att undanhålla nåt... Gick väl inte riktigt som jag ville, orkade inte hålla tänkt watt på dom två sista:-( Inga kattastrofsiffror men inte heller så bra som jag vill ha, får väl se till att gå ner i vikt eller bli starkare.. Det här med semester är svårt för en småbarnsförälder som försöker bli snabb på cykeln.. Strukturen försvinner liksom, när jag jobbar vet jag hur varje dag ser ut och hur jag kan planera in träningen. Nu har jag ingen aning, det är ju bad, lekparker mm Sen ska man hinna vara social på ett annat sätt också, vilket ju är mkt trevligt och välkommet men för träningen är det inte så bra.. Men jag försöker hålla den vid liv, är ju faktiskt SM om några veckor, och då vill man ju inte vara i årets sämsta form!!

Tungt

Har haft en tung helg och fått jobba riktigt hårt med motivationen, får sånna perioder med jämna mellanrum. Vad det beror på vet jag inte, men har inte alls velat vara cyklist i helgen. Har kännt mig som en dålig familjefar och att jag borde ge dom mer av min tid, tror jag ibland vill vara mer "normal"... Men jag vet ju att jag skulle bli ännu sämre här hemma utan cyklingen, skulle säkert börja dricka öl å titta på fotboll.. Hoppas att motivationen kommer tillbaka snart för det behövs, måste få fart på den midsommartunga kroppen igen!!

Ny favorit

Bild
Har kollat en del på WC loppen och igår EM i MTB, under dessa lopp har jag fått en ny favorit. Ondrej Cink heter han, U23 mästare i fjol. Han kör riktigt fint och är ruskigt snabb!! Verkar köra rätt lätta växlar också, det är ngt jag måste träna på själv. Kör alldeles för tunga växlar men man lär ju så länge man lever, så kanske är det inte för sent för en gubbe som mig;-)

Vilodag

Idag är det vilodag för min del, vet att många har midsommar som en cykeldag. Men med småbarn är det svårt att få till nått sånt på högtidsdagar, så jag ska med gott samvete vila. Behöver nog det också, gårdagens regnmisärpass sitter kvar i kroppen. Körde snabbdistans i 2h50min, lyckades bli riktigt krokig efter 2h så sen var det bara att försöka hålla ihop hela vägen hem.. Idag ska det förberedas inför midsommarmiddag, bakas tårta mm:-) Sen efter lunch är det till att åka ner på Gammplatsen, för ett traditionsenligt firande.. Där vankas det midsommarstång, dans och stövelkastning, får hoppas på finväder. Efter det väntas det mat med goda vänner, precis som det ska vara:-) Sen blir det väl fullfart tills barnen inte orkar mer, så det blir en helspäckad dag:-) Hoppas att ni alla får en trevlig Midsommarafton!!

Sliten??

Bild
Har testat att föra över träningen till polar personaltrainer, finns nått där som kallas för träningsbelastning. Rött betyder att träning inte rekommenderas, jag skulle aldrig få träna :-) Tur att man inte lyssnar på andra;-)

Regn

Regnar som fan ute å är 11grader varmt, jag som ska cykla i 3 tim... Får se hur detta går.. Vem vinner jag eller vädret??

4*4 backe

Gårdagskvällens pass blev 4or i backen jag har i skogen utanför huset, är en gammal skogsväg som går upp till Norrås. Hela backen tog 5min ungefär, blev en vända hela vägen upp sen fegade jag och körde dom sista tre i 4min bara:-) Hade bra känsla i benen hela vägen och kunde trotts hård öppning på alla fortsätta att hålla högt tryck hela tiden. Är ju helt underbart att ha dom möjligheterna till träning som man har här uppe, fullt med härlig skog överallt:-) Idag ska jag dock rulla lite Cross efter vägen om tiden finns, men har bara 90min på schemat så det borde jag hinna någon gång under dagen..

Börjat racefixa CX-Hojen..

Bild
Hehe kunde inte låta bli att prova sätta på Dugast tuberna på mina nya innolitehjul, måste säga att dom passar bra på min Merida CX:-) Provvägde den också och den trillade in på 7.1kg så här, helt ok tycker jag. Sen till tävlingssäsong hinner jag nog göra lite mer uppdateringar;-) Fincross Limmade dock inte fast däcken, för först ska ju MTB säsongen slutföras. Så ska på med ett par MTB däck nu, ska testa Challenge One lite mer. Har även ett par nya Dugast Fatbird 52 som ligger och väntar, men dom sparar jag på lite. Har ju redan ett par Fastbird 50 upplimmade på tävlingshjulen:-)

Borås 2dagars i backspegeln

Ja då var man hemma igen och har hunnit komma tillbaka i verkligheten, har även låtit helgen sjunka in. Hur var helgen då?? Jo det var ett bra arrangemang av Borås Cykelklubb och fina banor, dessa tävlingar förtjänar mer deltagare. Men det är väl för långt att åka.. Trevliga människor finns det också gott om på tävlingsorådet, problemet är ju att man ska hinna tävla också så man hinner inte vara social hela tiden. Lite problem med det på Lördagen, blev lite för social och hann inte riktigt ladda för racet som jag ville. Jag behöver oftast lite tid för mig själv, då jag går in i tävlingsmode.. Vet inte om det berodde på det att jag inte hade det där tävlingspsyket riktigt med mig under loppet, men jag tror det. Fick till ett bra race på lördagen trotts avsaknad av inställning, släppte iväg några elitkillar allt för lätt. Men vann min klass rätt klart och skaffade mig ett bra utgångsläge inför söndagen. Till söndagens race bestämde jag mig för att tävla mer.. Fick till en bra start f

Vinst

Bild
Idag körde jag fint, bättre inställning hade jag också. Fokuserade på att tävla mot dom som låg runt mig, dessa var Jesper A och Stefan C. Kunde hänga med dom på ett bra sätt, på varv 5 så släppte Jesper lite i en av backarna. Men han var inte långt bakom. Är riktigt nöjd att kunna hänga med elitgänget så bra, och att ligga å köra med Stefan som är en av dom man imponerats av under åren är ju häftigt:-) Vann min klass rätt klart, hade dryga 12 min ner till 2an..  Lite väl mkt kanske men ibland blir det så.. Nu blir det till att ta sig hem imorgon och sen börjar en träningsperiod med siktet inställt mot Sydafrika:-) Däremellan är det ett SM som ska köras också, så en spännande period har man framför sig:-)

Inför dag 2

Bild
Ligger i hotellsängen å väntar på att det ska bli dax att käka frukost, vill ju inte äta för tidigt utan vill klara mig på frukosten till racet. Kanske tar man bara nått litet ett par timmar innan, banan eller liknande. För 8 år sen trodde jag nog aldrig att man skulle ligga å vänta på frukost kl 8.30, men småbarnsåren här gjort att man vaknar lite tidigare. Sen gör väl racestressen sitt.. Idag ser set ut att bli blött, blir ett helt annat lopp då. Men jag ska gasa på så gott jag kan och försöka hålla grejorna hela under loppet:-) Bild från igår som Tommy O tog:-)

Borås dag 1

Fint väder var det idag, cykeln blev knappt smutsig:-) Började dagen med en långfrukost med Tommy O, mkt trevligt och proppmätt blev man!! Ute på tävlingsområdet ville inte riktigt den där riktiga gnistan tändas för mig, försökte tagga igång när jag var ute å körde banan. Men jag kändes mig liksom matt å loj.. Ställde upp för start och vi stod bakom juniorerna och Eliten, fick som vanligt en kass start.. Måste träna mer på det!! Men kunde ta mitt tempo relativt snabbt och köra på, fick ganska snabbt en ledning i min klass. Kände att jag hade kontroll på läget och körde rätt safe, med tanke på att det är en morgondag oxå. Lite besviken på mig själv att jag inte försökte tävla mot elitåkarna, men tävlingshornen fanns inte där idag.. Får se till att vässa dom till imorgon:-) Men det var en bra dag i tävlingsspåren och skönt att farten räcker till:-) Nu hoppas jag på att få gå ut å käka nått med resten av gänget här:-)

På väg

Bild
Sitter på flygplatsen i Umeå å väntar på mitt flyg som går 17.10.. Flygplatser är sällan roliga, men med kaffe och fika ska jag nog överleva:-)

Rätt väg

Körde lite korta intervaller i skog igårkväll, blev ett positivt pass. Jag kan cykla med mitt stela lår och med 2 vilodagar nu så ska det ju hinna bli ännu bättre:-) Har inte direkt haft en optimal vecka så här innan tävlingarna, med magproblem och lårkaka modell stor.. Men det är bara att göra det bästa av situationen, ser iallafall sjukt mkt framemot helgen. Minns inte så mkt av banan i Borås, har för mig den var lite stökig och bökig. Men kan ju ha fel där, sen har mina referenser ändrats lite på 2år också:-) Dom minnen jag har är inte så positiva från SM för 2 år sen, så nu ska jag ändra på det:-) Flyger ner imorgon eftermiddag, tror jag landade vid 19.30. Sen ska jag på nått sätt ta mig in till Borås och hotellet, hoppas på att det går flygbussar annars får det bli Taxi. Bor på samma hotell som Gunnar, Stefan L och Tommy O, så kanske kan man utnyttja deras bilar... Men det är rätt nära mellan hotellet och tävlingarna så jag kan ju även cykla ut dit, för jag startar ju 2 tim inn

Lårkaka

Magen börjar lugna ner sig lite nu så det finns hopp:-) Men då jag är inne i ett stim av flyt, så lyckades jag igårkväll skaffa mig en ordentlig lårkaka.. Var ute och tränade i den regnblöta skogen, och när jag i hög fart skulle över en stock så fick jag ett kast på hojen. Min dyra, lätta, snygga men mkt hårda sadel drog då rakt in i baksida lår. Kände att det tog hårt men fortsatte träningspasset, när jag kom hem kände jag dock att det inte var bra. Nu känns det som ngn skjutit mig i låret, har problem att böja på benet. Men jag vet från fotbollstiden att det oftast släpper rätt bra när man blir varm, men ont kommer jag få ha ett par veckor tror jag. Kan nog se lite mer stel ut än vanligt under racen i Borås, men det ska nog inte hindra mig så mkt.. Ska bli intressant att se hur det går att köra mina intervaller i skogen ikväll..

Dagens magkänsla..

Det går sakta men säkert åt rätt håll med magen, men det är långt ifrån bra ännu. Funderar på att besöka nån läkare och det är inget jag brukar göra.. Så nu har jag gnällt klart om magen! Idag var det skolavslutning för äldsta killen, han gick ju ut förskoleklassen och ska till hösten börja ettan. Jäklar vad stor han blivit:-) Får nog försöka få med honom på några tävlingar nästa år, vi får väl bilda ett team:-) Team Norrland!! Håller förövrigt på att se till att det blir cykla av nästa år också, och att allt ska flyta på så smärtfritt som möjligt. Kommer ha nog att göra ändå under vintern som kommer... så vill ha allt klart i god tid nu!!

DNF

Blev ett DNF på gårdagens träning... Planen var 3h i lugnt å fint tempo, men min mage ville inte alls vara med på det. Fick ihop dryga timmen sen gav jag upp:-( Tycker inte om att avbryta träningen, men igår var det nog det enda sunda. Man får inte vara dumtjurig.. Hoppas på en bra vecka nu där saker liksom flyter på, vill slippa kämpa i motvind! Sen på fredag sätter jag mig på flyget mot Borås, inte alla tävlingar man flyger till:-)

Inte bra..

Bild
Hade under gårdagen nått problem med kroppen, magen var i uppror och jag mådde inte riktigt bra. På kvällen blev det värre och det brände som fan i magen, fick gå väldigt mkt på toa också... Har inatt legat och vridit mig, sprungit på toa och sovit riktigt kasst. Inte känns det så mkt bättre idag heller, får hoppas det lugnar sig. Ska försöka äta saker som är snälla mot magen så den får chansen att återhämta sig, har inte tid att vara dålig nu.. En liten bild från prispallen igår måste jag ju lägga in också, är ju alltid skoj att se sig själv högst upp på pallen:-)

Krafttrampet i Skellefteå

Bild
Fg morgon med uppstigning strax innan 6, sen in i bilen och köpa frukosten på Statoil. Allt för att inte väcka resten av familjen:-) Kom på plats rätt tidigt,  skönt att kunna gå omkring och strosa lite. På uppvärmningen kändes det inte bra, sega ben, halsbränna och sura uppstötningar. Mådde inte riktigt bra.. När starten gick kom jag iväg som tvåa, men tog mig upp i ledningen i startbacken. Sen låg jag och drog i nån mil, tills jag körde fel och drog med mig Mattias Björkegren från Kolmården. Tappade inte så mkt men blev till att jaga i några minuter innan vi var ikapp igen, låg då bakom i några kilometer innan jag var uppe å drog igen. Drog väl lite väl mkt men jag såg ju detta som bra träning. Var väldigt mkt grusväg och det gick snabbt, hade en snitthastighet på över 30km/h. 5mil på 1h 35min... Med 6-7km kvar var vi 3st kvar i tätklungan, Mattias hade varit uppe och ökat farten några gånger så jag trodde han skulle komma hårt på slutet. Men bestämde mig för att köra hårt dom sista

Tidsbrist

Trotts ledig dag igår så var det tidsbrist, min sambo jobbade så det var aktiviteter med barnen hela dagen. Sen kl 16 var det cirkus, blev inte så imponerad.. Men barnen tyckte väl det var skoj, efter det sen middag hos bekanta. Hemma 20.30 å isäng med dom små, trött och proppmätt så att köra mitt tänkta TT var inte att tänka på!! Blev film och godis istället.. Såg Killing me softley med Brad pitt, se inte den är mitt tips.. Hade tänkt vila idag, men blir till att köra TT idag istället. Kanske inte bästa uppladdningen inför morgondagens Långlopp, men är ju inte imorgon jag ska vara som snabbast.. Men ska bli skoj att tävla i Norrland på lördag!!

Lång natt och LL till helgen

Usch vilken natt somnade väl rätt fort när jag la mig vid halv 12, sen var det något som väckte mig och somna om gick inte... Låg väl från halv ett till 5 och vred och vände på mig, lyckades sen somna ett par timmar tills barnen vaknade. Jaja får väl hoppas att man sover bättre inatt, men såna här nätter är sååå långa. Igår var jag ju riktigt trött men tog mig ut och tränade vid 19.30, skulle köra 40min en bit under tröskel. Ingen maxning men bra jobbigt ändå, körde crossen efter landsvägen. Blev ett snitt på 37.6km/h, undrar om man en bra dag skulle kunna få upp den i ett snitt på 40?? Eller måste man ha en TimeWarp TT för det? Har även anmält mig till årets första långlopp nu till helgen, och det är inte Lida loop.. Ska köra Krafttrampet MTB i Skellefteå på Lördag, är ett seedningslopp till CykelVasan. Det är 5 mil på stigar och vägar runt Skellefteå. Ska bli skoj att bara behöva köra dryga 15mil till en tävling:-) Lyxigt att kunna åka samma dag och sen vara hemma till middagen!!

Gubbtrött

Just nu är man riktigt gubbtrött, stel i kroppen och vill bara ligga i soffan. Tur då att man ändå har disciplinen att få träningen gjord och allt annat, men det ska bli skönt med semester nu snart!! Men då gäller det ändå att inte tappa all disciplin med träningen, brukar ha lite problem med det under semestern.. Får se till att det inte blir så iår! Träningen just nu går rätt bra trotts lite trötta ben, men det är ju trötta dom ska vara nu:-) Funkar jäkligt bra med Mickes upplägg och jag trivs med den typ av träning han vill att jag ska göra:-) Det gör att det känns lite lättare att släpa sig ut och genomföra träningen, för hade jag inte haft schemat att följa skulle jag nog fuskat lite:-)

Höstens hoj

Bild
Har redan nu fått hem höstens cykel, en Merida Carbon cyclocross team. Det är en 2012a men helt ny ur kartong, 2012orna var bäst specade. Varför väntar jag inte på dom nya modellerna då, jo jäkligt skönt att ha cykeln redan nu och sen vet jag att detta är en grym ram!! Komponenterna går inte heller att klaga på Force rakt igenom, och så levereras den med tubhjul:-) Så den är redo för race direkt ur kartongen!! Sen när MTB säsongen är slut kommer jag limma upp ett par finhjul till den:-) Det är ju väldigt bra att kunna använda samma hjul till hojarna! Funderar också på att montera på Clavicula vevpartiet och köra singelklinga på tävlingarna, men får se om det blir av. Körde lite kortdistans igår med Crossen, Blev 3 Tim efter lite grusvägar men mest asfalt. Har fortfarande lite ont i handleden, så ville att den skulle få vila lite. Cykeln gick fint och benen trummade på i jämnt tempo, höll ett snitt på 32.9 km/h. Har rätt bra motivation just nu, märker att tankarna mer och mer börjar

Gårdagens kurvor

Training Result 01.06.2013 19:55 Gårdegens kassa pass i pulskurvor.. hade inte igång gps funktionen, men tydligen så fick jag lite fart ändå med i kurvorna;-) Cyklar under några ordentliga kraftledningar så antar det var dom som störde klockan, för den farten hade jag inte.. Syns rätt tydligt att motivationen sjönk på dom sista då jag inte ens orkar få upp pulsen på rött..

Kasst

Bild
Igår var det en sån där fullspäckad dag! årets första besök på djurparken, sen var det palt hos mina föräldrar efter det lite lördagsmys med barnen. När dom var isäng tog jag mig ut för att träna, skulle köra 4*10 min i racerfart på lättare stigar. Var totalt jäkla kass!! Kände mig helt fel på cykeln, kom fel in i alla kurvor och fick kämpa för varje meter.. Fick även väldigt ont i en handled, hade problem att hålla i mig sista 15min. Men jag våldade mig genom passet och det enda positiva jag kom på efteråt var att det inte var tävling utan träning. Tryckte sen i mig ett kg godis under tiden jag såg på Özz, sen var det var dax att gå isäng. Idag är det barnkalas mm på schemat, ska försöka få till ett träningspass också men det blir väl till kvällen/natten...

Borås bokat å klart

Bild
Nu var Boråshelgen bokad å klar, skönt att ha det gjort. Men nog är man lite udda som lägger ner så mkt bara för att Få cykla med likasinnade:-) Blir till att flyga ner från Umeå, ToR kostade mig ca 3000kr. Det är ju vad det kostar att köra bil också.. Och det här tar ju lite mindre tid, men får stanna till måndagen. Fast det blir nästan skönt, för då kan man stanna å titta på dom som kör efter mig:-) Fick ett litet paket igår också, 2 ovala klingor som ska passa till Clavicula vevpartiet. Ett 34 och en 38 tandad, så nu klarar jag nog dom flesta banorna.