Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2012

Drömmar

Tänk att varje morgon få sova till 8, kliva upp och äta frukost. Sen slappa lite framför datorn och plocka lite hemma, efter det kunna dra ut och träna ett par timmar. När man kommer hem är det dusch och lunch, och efter den kän man göra vad man vill en stund. Vila om man tagit ut sig ordentligt på träningen, sen kunnde man börja på fixa lite med middagen. Efter man käkat kunnde man vara lite social ett tag. Sen bränna av ett kort intervallpass innan man sjunker ner i soffan.. Fan vad snabb Jag skulle vara då, eller så blev man slapp när utmaningen försvann.. Kanske blev det lite tråkigt också när allt kom att handla om träning. Sen är det ju så skoj att jobba 40 TIM i veckan;-)

Jag vann!

Gårdagskvällens kamp vann jag, släpade min förslappade kropp ner i källaren. Väl där körde jag först ett set 45/15*20, och efter 15min bensnurr så blev det 60/30*10. Sen fick det vara nog för den kvällen.. Idag blir det nog en ännu större kamp att komma igång...

Latmasken

Latmasken har tagit ett fast tag om mig... Ska lägga barnen nu och sen står det källarcykling på schemat, men allt jag vill är att sjunka ner i soffan med 7-8bullar och 1liter mjölk.. Måste kämpa för annars kommer det inte går vidare fort nästa år! Förra året den här perioden var jag grymmt taggat och körde på riktigt bra, nu känns varje pass som en kamp. Får helt enkelt kämpa mig fram tills det släpper, för det brukar det ju göra förr eller senare.

Geometritabell IMAGE 27.5

Bild
Hoppas det syns vad som står, min dator ville inte föra över orginalfilen.... Men det här är alltså 27an:-)

Måndag..

Jaha då var det Måndag igen... Har haft en kanonhelg så den hade gärna fått fortsätta några dagar till. Går även in i en 3 veckorsperiod där jag ska prova på att höja snäppet lite vad gäller träning, blir väl ett litet test för att se om kroppen och huvet håller för det.. Tror jag behöver en sån kickstart för att ställa om psyket igen, för just nu är det lite väl mkt av minsta motståndetslag som gäller.. Så idag tror jag vi ska försöka med ett dubbelpass, lite tröskel ute i kylan på lunchen och sen lite kortkorta intervaller inne ikväll. Hoppas den planen håller!!

Glidarpass

Bild
Är ute och finåker igen, hur ska detta sluta? Kommer ju bli bekväm...

Fin dag.

Igår var en sån där bra dag då det bara flöt på här hemma, barnen sov till 7 och sen var det full fart resten av dagen. Förmiddagen tillbringades i bagarstugan med mina föräldrar och där bakades det mjukkaka i stora mängder, vem fan orkar baka ett surdegsbröd åt gången;-) Här kör vi med massproduktion och mer vetemjöl! Det hela avslutades med att vi gjorde pizza i den vedeldade stenugnen, jäklar vad gott det blir. När vi sen kom hem fick jag åka ut på en liten cykelsväng, blev 90min i lugnt tempo på lite fina grusvägar. Det var nån minusgrad och hade snöat en del under natten, men nu sken solen och det var riktigt vackert ute. Men hade varit bättre med 25grader varmt och sol;-) Väl hemma var det det dax att sätta igång med middagen, det bjöds på älgstek, mandelpotatis och kantarellgräddsås. Jäklar vad gott, undrar vad en sån middag kostat på Operakällaren?? Efter middagen var det lördagsgodis för barnen och mig, och när barnen somnat så fortsatte jag:-) Fler sånna dagar tack!

Dagen i bilder.

Bild

Förebilder

Tror det är viktigt att ha förebilder, när jag växte upp hette mina Maradona och Van Basten.. Sen när jag blev äldre så var Göran Kropp en stor förbild, inte för att jag ville göra hans äventyr men mer för hans inställning till allt. Sen var det en period då jag inte såg upp till nån speciell, visst var jag imponerad av Armstrong när han vann sina Tour de France. Men någon förebild var han aldrig... På senare år har jag hittat mina förebilder närmare mitt eget liv och tillochmed i mitt liv, det här är ju en blogg främst om träning så då tar jag inte med dom människor som inspirerar mig utanför den världen.. Men när det gäller cykel så har jag inga problem att hitta några som jag gärna ser och lär av och som imponerar på mig! och det här på hemmaplan, mitt mål är att kunna lära mig så mkt som möjligt av dessa. Dom jag imponeras av är sånna som har liknande liv men som gör det mkt bättre än mig. Några har jag lärt känna väl genom åren och andra har man bara träffat snabbt men försöker

Lunchpass

Bild
När man inte lyckas klämma in träning på nån annan tid så är ju lunchrasten bra att ta till, om man har tid att ta nån.. När jag kör på lunchen så är det kort uppvärmning som gäller 5min ungefär, sen är det pang på för att hinna med. Då jag inte än ställt om huvet att sitta och nöta långa tröskelintervaller inne så kör jag mkt kortkorta intervaller inne nu. Mitt senaste lunchpass såg ut så här: 5min uppvärmn 10min 10/20 10min 20/40 10min 30/60 10min 30/30 5min nervarvning Alltså klart på 50min så då gäller det att vara snabb med allt runtomkring, men det funkar.. Och jag blev då trött av detta pass. Lunchen äter man sen på eftermiddagsfikat... Nästa vecka ska min Monark komma, så då kommer det ni alla längtat efter (Ville iallafall) ;-) Wattrapportering från några av passen.. Så när man inte har nått vettigt att skriva om så slänger man in lite Wattsiffror. Har köpt Tc`n från Aktivitus, i priset ingick det test och träningsupplägg. Men jag åker inte ner till Göteborg bara för

Fredagsmackan

Bild
Mmm lyxmacka till lunch idag:-) Det är röding, vinkokta rödbetor, Philadelphiaost med lime och massa annat gott. Tydligen tävlar den lokala bagaren i Mack SM med denna skapelse, han har gått till final.. och den ÄR god!

Image Bikes

Bild
Kommer ju till nästa år att pröva ett nytt cykelmärke.. Det kommer att vara Image, känner ni igen det märket?? Nä inte så konstigt då det verkligen är helt nytt!! Dom kommer i början att ha en 27.5" ram och en 29" ram, båda HT. Har provkört 27an och den känns väldigt rapp så det ska bli roligt att köra mer med den. 29an har jag inte provat än utan bara kollat geometrin, och den är väldigt kompakt och måtten ser mkt genomtänkta ut. Så den vet jag att jag kommer trivas på! Mannen bakom detta nya cykelmärke är Ulf  Johansson, som också är mannen bakom Innolite. Så det känns väldigt roligt att kunna köra dessa cyklar, och jag tror att dom kommer sticka ut en del! Sen känns det alltid skönt att ha allt så nära:-) Dom första ramarna kommer i November, så just nu är man som ett barn innan julafton... Kan just nu inte lägga upp några bilder på hur den kommer att se ut men så fort allt är klart så kommer bilder också.

Vilodag

Bild
Idag har det varit en riktigt skön vilodag! Har istället jobbat lite med kläderna för nästa år och jagat lite sponsorer, har väl gått både bra och dåligt.. Men man kan ju inte få ett ja av alla, tyvärr.. Men har några lokala företag på G och några som sagt ja redan. Tycker inte om det här med att be om hjälp men för att få nästa år att gå runt så måste jag.. Hoppas verkligen jag lyckas få genom allt jag vill för då kan det bli ett roligt år, men det är ett jäkla jobb med allt runtomkring just nu. Får hoppas det blir värt slitet..  

Ny MTB-bana

Har varit ute och rekat en ny MTB-bana, den kommer bli ganska kort (ca 10-12min/varv) med betoning på backe. Men det jag mest vill få ut av den är att träna brant utförskörning, därför ligger den i och omkring gammla hoppbacken. Vet inte än om jag kommer fixa den brantaste utförskörningen, men ska prova.. Tyvärr blir det nog inte förrens till våren det blir av, för just nu är det fruset och jag är utan MTB... Men är det snöfritt när jag får nya cykeln så ska jag dit:-) Men det är nog väldigt liten chans att det blir av då man bor här uppe..

Löpsteg sökes..

Tog mig ut för att testa lite löpning igår kväll.. Har väl sett mig själv som en ganska bra löpare, gammal löpstark fotbollsspelare som man är. Men kan väl konstatera att min kropp blivit väldigt specialiserad.. Sen gjorde väl inte skadan det hela lättare, men 30min lunkande klarade jag av. Det började göra ont i höft/rygg efter 10 min, men bara lite lätt. Men när jag försökte öka tempot så gjorde det för ont. Det positiva är att jag inte har mer ont idag:-) Så det kanske blir att lunka på nån fler gång..

Northwave Celsius Artic

Bild
Har hunnit köra 2 pass med mina nya vinterpjucks. Dom känns riktigt varma och sköna, har varit -3 grader och Jag har inte frusit trotts bara tunna strumpor i. Det är väl ingen racefit på dom, men det ska det väl inte vara på vinterskor heller.. Så letar ni nya skor för vintern kan jag med gott samvete rekommendera dessa. Har även joggat 30min ikväll, men mer om det när jag återhämtat mig efter den upplevelsen..

Bit för bit

Bild
En liten bit av nästa års cykel...

Tävlingskläder

Bild
Vill ni ha erat företagsnamn på mina kläder nästa år så hör av er:-) Ungefär så här kommer det att se ut..

V42

Vecka 42 blev ju inte som planerat direkt.. Motivationsbrist pga av mkt andra störningar får jag väl skylla på, men ska man fuska så är det väl nu.. Fick ihop 6pass, men inget av dom var nått sånt där kanonpass. Trotts att jag fuskade förra veckan så tar jag en lugn vecka nu, ska försöka träna 5dagar men det blir inga intensiva saker gjorde.. Ska även testa att jogga lite, men är osäker på om höft/rygg håller för det än. Hoppas på lite mer positiva känslor i veckan!

CX

Bild
Blev lite CX träning idag, var hårt och lite isigt. Men riktigt roligt, tannens skidområde har potential!

Lev.datum

Har fått lite leveransdatum på cykelprylarna nu:-) Mina 29" tubhjul ska byggas ihop under veckan. Fin 27.5" hjulen blir nog klara i Januari Ramarna kommer i slutet av November Rotorvevpartiet finns hos cykelbyggarn Framgafflarna från German A kommer i slutet av November Styren, sadelstolpar, styrstammar, skivor mm finns hos Innolite Sen kommer nog lite andra saker att börja trilla in under veckan, längtar nästan efter December då man kan börja bygga ihop allt. Om allt går som det ska så borde 29an vara klar innan årsskiftet, då ska den få smaka på skoterspår:-) Ser även framemot att få testa 27.5an, det blir nog en rolig hoj.. Kanske inte snabbare än 29an för mig, men nog roligare att köra på. Men fördelen med att ha båda är ju att det går testa under våren vad som är snabbast, så fram till Juli blir ett enda stort test. Sen hoppas jag ha bra koll på vad som går snabbast på olika typer av banor och underlag. Kommer att köra med däck från Schwalbe på 27an, detta då do

Uppåt

Dax att vända den här neråtgående spiralen jag hamnat i nu!! Blev ingen träning igår utan det blev en familjepizza med goda vänner och efter det fortsatte frossandet resten av kvällen.. Är nu tillbaka på Borlängetour vikt... Så idag börjar jag mitt nya liv! Ska fan sluta äta godis nu under vintern, eller åtminstone dra ner det så mkt som möjligt.. Ska även ut å träna idag, får se vad det blir för typ av pass. Men har tänkt bli trött!!  Sen ska jag nog börja rensa upp i garaget och fixa ordning min träningshörna, min Monark skulle tydligen levereras V 44. Hoppas dom håller det!

Dubb

Bild
Måste på med dubbdäcken på vintercykeln nu för att kunna träna någotsånär säkert ute.. För nu är det isigt ute! Så det blir väl dagens uppgift att få pansarvagnen i cykeldugligt skick. Sen ligger jag efter i trädgårdsuppgifter och husgrejer som ska fixas, måste nog korta ner den listan lite också. Sen vill jag träna också men får se om det blir nån tid och energi kvar för det. Gårdagens träning bestod av klassikern 4*4 och på det körde jag en fyra med 45/15, var inte det pass som skulle köras men det har ju inte ett enda pass varit den här veckan... Verkar också som att jag fått sälja min MTB, kommer bli med sorg som jag packar ner den om han vill ha den. Men måste ju ha pengarna för att fixa ordning nästa års hojar.. Lätt sadel.. Nu måste bara jag komma i samma form!

Om sanningen ska fram..

Har sen jag kom hem från VM verkligen försökt att hålla huvet högt, och försökt ha en fasad utåt att allt är bra och att det bara är att ta nya tag och all sån där skit... Men ska man vara ärlig så har jag mått skit!! Har haft långtgående planer på att lägga ner all cykling, detta då jag blir så less på att misslyckas. För varje gång man misslyckas växer dessutom rädslan för att göra det igen..  blir ju en ond cirkel ganska fort. Sen ska man ju tänka på allt annat som måste tas hand om också, cyklingen är ju en liten del av livet. Och när den kan göra en så här låg undrar man ju om den är värd tiden man lägger ner.. Men så är det ju den andra sidan av allt, för den glädje och energi som man får av ett fint pass i skogen är ju svårslagen. Den vet jag inte om jag kan hitta nån annanstans, sen skulle jag nog bli rätt jobbig om jag inte fick ut energin nånstans. Så att lägga ner är inte ett alternativ!! Men måste komma på nått sätt att inte bli så låg när det går dåligt, hade varit skönt

KCNC X-7

Bild
Nån som testat dessa bromsar?

Höstblues

Den här årstiden när första snön och värsta jävla slasken har kommit så blir jag alltid lite låg... Får väldigt svårt att motivera mig!! Tar också ett tag innan man kommer in i svängen med att börja nöta intervaller inne, för just nu känns det som pesten att sitta inne och trampa. Men man får väl städa upp i garaget och göra lite hemtrevligt i träningshörnan, för V44 ska min nya monark komma.. Har tidigare vintarar inte haft så stort sug efter att åka utomlands och cykla men just nu är den längtan väldigt stor, skulle vara skönt att ha en resa i slutet Feb att se framemot!! Drömmen vore ju att få åka till Cypern och cykla MTB, men det lär nog förbli en dröm. För visst skulle jag kunna lägga pengarna på en resa istället för på en ny TC, men inser ju att jag i långaloppet har mer nytta av att kunna träna på ett bra sätt här hemma... Sen kanske man blir lite mindre bitter när det börjar trilla in prylar till nya hojarna under November, om inte anna så funkar dom som en piska att träna

Tröskelexpressen

Ännu ett snabbpass som funkar när tiden är lite knapp, detta funkar bra att köra på lunchen om man har 60min tillgodo. Uppvärmning 5min sen kör man 10/20 i 20 min, sen blir det 20/40 i 10 min och till slut kör man 30/60 * 10. Detta gör man utan vila mellan, och då tar det 45 min. Vilket betyder att du har 10 min på dig att eftersvettas och ta dig till jobbet, väl där får du hoppas att ingen märkt att lunchen blev 65 min lång och att ingen ska lukta dig i armhålan på eftermiddagen;-) Körde detta pass i veckan och tror att Jag kommer köra det fler gånger. För trött blev man och lite roligare än att bara sitta och mata i 45 min på spinnhojen..

Cykelväder

Bild
Ja vad säger man, igår började den långa mörka innesäsongen. Saknar värmen i Brasilien just nu.. Men det här ska väl också vara bra på nått sätt.

Cykelbyte...

Har cyklat på Merida i många år nu och har verkligen tyckt om deras hojar, Big9an som jag haft iår har varit fantastisk! Har även dom sista åren haft förmånen att ingå i deras Team för unga lovande cyklister... Har nog varit mer än dubbelt så gammal som dom flesta andra där:-) Men det har varit skoj!! Men till nästa år kommer jag inte att sitta på en grönflammig cykel... Kommer nog kännas lite konstigt i början. Men allt har ju sin tid och nu var det tid för mig att pröva nått nytt, har bara fått lyckönsknigar från Merida Sverige vilket ju känns underbart. Sen kommer dom även nästa år att förse mig med skor från Northwave:-) Vad ska jag då cykla på nästa år?? Kommer att fortsätta köra på en 29" HT hoj, men kommer också få nöjet att testa en 27.5" cykel. Så då kommer jag att ha 2 cyklar att välja på och kan alltid skylla dåliga resultat på att jag nog skulle haft den andra;-) Vilket märke som står på ramen kan jag inte riktigt avslöja än, men snart så...

Expressträning

Då det inte finns så mkt tid över så får man ju göra det bästa av situationen, så idag blev det bara ett snabbpass på spinnhojen. Körde 60/30*10 med 5 min uppvärming, så på 20min var allt överstöckat. Sen får man plussa på lite tid efteråt innan man är människa igen;-), men det går på några minuter. Känns lite löjligt att bara träna så lite, men det är ju bättre än inget alls.. Då min gammla monark verkar ha packat ihop för alltid så har jag beställt en ny:-) Blir en Strip 874E. Vi kommer nog att bli ett strävsamt par.. Sen har jag andra nyheter också som i min värld är ganska stora, men dom tar vi en dag då jag har tid att skriva ordentligt...

Livspussel

Bild
Verkar bli en sån där vecka då det blir att lägga ett jäkla pussel för att få ihop allt... Det går oftast att få ihop men det man glömmer är att lägga in nån tid för återhämntning. Så man lär nog vara lagomt hjärndöd på söndag, och sen får man hoppas på att nästa vecka blir lugnare. Det är sånna här dagar man är lite avundsjuk på dom som "bara" har träning att tänka på, men jag försöker se det som en utmaning.

Seg..

Bild
Idag gick det riktigt tungt ute på hojen, har sällan kännt mig så seg!! Känndes som bromsarna låg på och att jag vägde 100 kg, kunnde inte alls ta i som jag ville. Men jag gjorde så gott jag kunnde och kämpade på så gott jag kunde, tanken var 90 min just under tröskeln. Nu blev det istället 90min lite för långt under tröskeln, men bättre att ha tränat nått än inget alls!! Får hoppas att kroppen vaknar på bättre humör imorgon.. Annars har det varit en riktigt fin dag trotts dåligt väder. Var ute med barnen och cyklade lite, var på skolan och körde lite i "Crossen" som den tydligen kallas:-) Jag skulle nog behövt lite mer tid i en sån när jag var ung, då kanske jag skulle kunna hålla mig kvar på cykeln lite oftare...

Träning V41

Den här veckan har träningen börjat flyta på lite mer och jag har kunnat börja träna nästan helt utan smärta igen:-) Har dock varit riktigt trött men går man inte och lägger sig i tid blir det ju så... Så för att kompensera sömnbristen har jag ätit mkt istället, då har man ju nån typ av energi i kroppen iallafall;-) Om jag räkna med kvällens planerade träning så hamnar veckosummeringen på dryga 11tim, av dessa så är nog 6-7tim träning just under tröskeln. Så mkt tid har lagts där och det är ju ingen träning man blir pigg och alert av, men tror på att tröskeln är grunden som man ska stå på. Och ju mer jag kan skjuta den uppåt i registret ju bättre är det ju, pigg och alert ska man väl vara på sommaren:-) Sen är det ju så att jag inte har tid att köra distans i 4 tim, så då tror jag på att köra så hårt man orkar i 1 tim istället. Försöker ju alltid få ut så mkt som möjligt av den träningstid som jag har till mitt förfogande... Nästa vecka blir också en relativt hård vecka men efter de

Skoj

Började med den här bloggen mest bara för att vänner som man inte träffar så ofta skulle kunna läsa och följa med i vad man jag gjorde. Har väl tänkt tanken att sluta blogga några gånger då det kännts ganska meningslöst, och så är man ju ingen man av stora ord så välskrivet har det ju inte alltid varit... Inte är man ju nån expert på träningsfysiologi heller så att locka med nya rön om träning har jag inte kunnat göra, utan mest skrivit om mitt eget famlande efter den perfekta träningen... Men trotts att jag mest är en bitter norrlänning så har ju några läst vad jag skrivit... Och nu sista månaden har ni blivit fler och fler, känns lite konstigt att så pass många läser vad jag skriver. Man blir ju nästan lite blyg:-) Har ju väldigt långt kvar till mängden läsare som storbloggarna har men det är inte heller dit jag siktar, lägger ju inte ner så mkt tid på det här. Men att några hundra människor läser är mkt för mig och det känns skoj att nån tycker att det jag skriver är intressant. S

Spec 2013

Bild
Ungefär så här kommer specen på nästa års hojar att se ut: Bromsar: SRAM XX och XTR Race Växlar: SRAM XX med gripshift reglage Sadel: EP Special... och Selle CX Zero Styre: Innolite Sadelstolpe: Innolite Styrstamm: Innolite Bromsskivor: Innolite 160mm Hjul: Innolite tub och kanttråd med tunenav Ekrar: Sapim superspoke och XC Ray Framgaffel: German A Xcite Vevparti: Clavicula och Rotor 3D Kedja: KMC X10 SL Pedaler: ?? Allt detta är beställt så inom en inte alltför avlägsen framtid börjar det nog droppa in prylar:-) Nått jag glömt??  Sen blir det väl en massa småfix med färgade vajerhöljen, trissor och skruvar mm..

Livsnjutning

Bild
Så här i Oktober så långt från säsong man kan komma så passar jag på att njuta av sånt man annars kanske inte gör så ofta.. Focuset ligger på att hålla igång träningen bra och börja på att mala ner sig i källaren för att till smmaren komma upp i gnistrande form:-) Träningen har gått helt enligt plan denna vecka vilket är riktigt skönt, igår blev det tillochmed ett gäng 8or ute i skogen, och höften höll bra i 6 av 7st sen började det värka lite. Men det var inget som störde så mkt:-) Skoj att kunna köra skog igen trotts att det är fruktansvärt blött!! kan även köra 8or hårdare på trainer men tror ändå att man får ut mer av dom i skogen, det kommer nog bli nog många innepass framöver ändå.. Sen på kvällen blev det backintervaller i Norråsbacken, körde 4 gånger och varje sväng tar ca 5 min. Känndes helt ok så bullen får nog godkänt som energiboostare. Sen blev det offseason återhämtning med tvslapp, bulle, godis och öl.. Ja ibland är livet härligt:-) Har även bestämmt mig för vilka

Energibar

Bild
Testar en ny energibar för att orka med kvällens backträning, pistagesmak:-)

Bromsskivor

Bild
För mig som gärna vill spara så mkt vikt som möjligt på cykeln utan att offra alltför mycket av hållbarheten, så har jag kommit fran till att bromsskivorna är ett ställe där vikt går spara. Har i 4år kört med Innolite skivor, har under denna tid kört med dom både på träning och tävling. Så det har blivit några timmar på dom.. Trotts detta har jag inte lyckats nöta ner det par jag köpte, vilket väl måste ses som ett bra betyg. Bromsverkan på dom har också varit fullt godkänd, detta trotts att jag är en fegis. Så vill ni spara roterande vikt tycker jag att det kan vara en bra ide att titta på dessa skivor, lite dyrare än "vanliga" men betydligt lättare:-)

45/15*20

Dom är inte så roliga heller, det gör liksom ont överallt...

Framtiden.

Har idag fått en glimt av 2013.. Det blir nog ett bra och spännande år...

Hatpass

Har ett pass som jag verkligen tycker illa om.. det är först 2*8min på tröskel med 2min vila, efter dom 2 tar man 5min vila. Sen är det 30/60 i 40 min, dvs 30 sek nästan max följt av 60 sek rull.. Blir alltid tokjobbigt tycker jag, just därför ska jag köra detta pass minst en gång i veckan under hela jäkla vintern. Vem har sagt att träning ska va roligt!

Under konstruktion..

Bild
Så här ser min sadel ut just nu, bara nån dags jobb kvar på den sen kommer den skickas till mig:-) Den är gjord i Textremekolfiber, och vad jag vet så är den ganska så unik.. Det är EP Design  som gjort den.  

Sockerberoende..

Bild
Jag lider nog av ett stort sockerberoende.. Kan på dagarna lätt stå emot dom flesta frestelser men på kvällen är det svårare, för satan va gott det är med godis en helt vanlig tisdagkväll. Sen att det är Oktober gör ju att jag tillåter mig att följa minsta motståndets lag, är ju väldigt långt till säsong och att då motivera sig att motstå känns långt borta. Sen är det ju bra att fylla på lagrerna för att orka med träningen under vintern också, man har ju ingen nytta av en lätt kropp i januari. Sen tror jag det är lättare att hålla sig frisk om man fyller på ordentligt. Så nu har jag försvarat mitt godisätande lite;-) Den här försvann på en kvart..  

Frisk??

Var hos sjukgymnasten igår och fick laserbehandling på skadan, jäklar vad det börjar göra ont framåt kvällen efter det.. Han tyckte det såg bra ut och att jag nog snart skulle kunna börja träna lite igen... Har nästan full rörlighet och det hugger bara till i ytterlägerna, så det känns bra att det går relativt fort framåt:-) Han kollade även upp ryggen lite igår, då den varit för svullen för att se nått tidigare. Den såg bra ut och inga kotor var ur led, men han poängterade att jag nog haft en jäkla tur att det inte gått värre. I övrigt är det som vanligt den här årstiden, jag är trött och det är blött, kallt och allmänt jävligt utomhus..

Rotor 3D

Bild
Hur nästa års hojar kommer se ut börjar klarna mer och mer:-) Kommer bygga 2 st cyklar... En av dom kommer ju ha mitt Clavicula vevparti, men den andra kommer få nöja sig med nått annat;-) Kommer testa ett för mig oprövat vevparti men som jag hört mkt gott om, ett Rotor vevparti. Det ser riktigt fint ut och dom jag pratat med som prövat tycker det är mkt bra, är faktiskt också lite sugen på pröva dom ovala klingorna. Men får se om det blir så.. Är även sugen på att pröva nya pedaler, har kollat runt en hel del och det finns ju väldigt mkt att välja på.. Dom jag fastnat mest för är ett par Speedplay Frog, verkar som om dom fått till dom riktigt bra! Sen är det inte så många som kör på dom vilket jag gillar.. Man vill ju vara udda;-) På energifronten kommer jag fortsätta att köra med Dalbladsprodukter, har använt dom under detta år och varit mkt nöjd. Så jag är riktigt glad att kunna fortsätta med dom:-)

Summering V40

Då var första träningsveckan säsongen 2013 klar, blev en bra vecka med mina mått mätt.. Fick ihop dryga 10tim, inte så ofta man är uppe i 2siffrigt. Dock så är det ju så att kanske inte alla pass gått så fort som jag velat då höften inte vill vara med 100% än. Hade som plan att köra så mkt som möjligt i skogen nu under hösten för att slipa lite teknik i blött före, men det går absolut inte än. Hoppas på att höften pallar för det under slutet av denna vecka. Men det ger nog nått att sitta och mata grusväg också.. Den här veckan kommer att se ganska lik ut som förra om inte livet utanför stör allt för mkt;-) Idag blir det en dag hemma med en sjuk liten kille, undrar vem som vinner pannkaksätartävlingen till lunch;-)

Kvällscykling

Bild
Körde ett fint tröskelpass på 70 min nu på Lördagkvällen, nästan ingen smärta i början av passet. När jag började bli trött så kom även lite smärta, men det känndes helt ok:-)

Textreme sadel

Bild
  Kan hända att denna sitter på en cykel i min absoluta närhet under 2013.....

Analys av VM.

Har gått igenom hela VM äventyret några gånger i skallen nu... Så kanske är det bäst att skriva av mig det. Förberedelser: Var jäkligt bekvämt att Tommy O bokade flyg och boende mm, lite lyxigt!  Mina egna fysiska och psykiska förberedelser var riktigt bra, har nog hittat nyckeln till hur jag kommer i form. Sen kämpade jag mig ner i vikt ordentligt också, var riktigt tufft men i backarna märktes skillnad! Lyckades också hålla mig frisk vilket är A och O! På Plats: Var på ett väldigt bra humör när vi kom på plats, kännde verkligen att jag kunde njuta:-) Vi bodde på ett fint litet hotell, som dock inte kunnde laga mat... Vi var 3 vuxna män i ett litet rum, vilket nog inte är optimalt. Men då vi alla var lyhörda och visade varandra respekt och förståelse för våra olikheter funkade det bra! Vi är ju trotts allt olika och inför en viktig tävling så märks det då man vill förbereda sig olika, men jag har fått riktigt bra vänner i Gunnar och Tommy:-) Upplägget med träning fram till tävl

Friskvård

Bild
Tog mig ut för lite träning på lunchen idag, måste ju samla lite energi. Åkte ut på lite enklare stigar och elljusspår, Jäklar vad härligt! Gör lite ont men det får jag nog leva med ett tag till.. Träning gör mig genast på bättre humör!!

Bad day!

Haft en sån där dag då all kraft bara sugits ur mig.. Hur jag ska orka med 2dagar till innan man får ta helg vet jag inte. Skulle helst vilja sitta och stirra in i en vägg i ett par dar nu! Tänk vad härligt om livet vore enkelt!

Cykelmeditation

Bild
Var ute och gled på cykeln igårkväll, det är som balsam för själen att köra i mörkret med bara en lampa. Man blir liksom instängd med sig själv, så skönt! Alla stressade människor borde bli utskickade med en cykel och lampa i dom mörka norrländska skogarna Själva träningen är väl inget att skriva om, 75 min i snigelfart..

Aj!

Bild
Fy fan för att vara skadad och vek! Försökte ju trycka på lite på träningen igår, och det är då man känner hur svag man är i benet.. Sen gör det ju ont också, vill vara hel och stark igen! När jag var ute igår så blev jag faktiskt lite imponerad över hur jag lyckades ta mig runt på en 16plats på VM med det här benet, för det är långt från bra än. Var också hos sjukgymnasten igår, han börjar tro att det är en slemsäck som man har i ljumsken som är i kläm. Sen är den nog också infekterad, fick den behandlad med laser och han nämnde nått om att det kunnde bli lite ömt. Idag känns det som nån har gått fram med köttklubban på låret... Tydligen kan man även få den behandlad med kortison, men det är visst jävligt svårt då den sitter djupt och det är mkt annat skit ivägen.. Så det är ingen här i Lycksele som gör den behandlingen, men tror nog att jag vill läka ihop utan kortison hursomhelst. Har ju inte jättebråttom, bara lite:-) Dom här smärtområderna stämmer ganska bra på mig... Fun

2013 års slogan..

Lite inspirerad av Gunnar som ju har sina peppmeningar, så tänkte jag köra mina egna inför nästa år.. Orka, Vill, Våga, Satsa och Vinn!! Detta blir min slogan för 2013, om jag sen får äta upp orden får vi se. Nu kör vi!! Träningen kommer jag fylla i eftersom den blir gjord.. Så om nån är intresserad är det bara att följa med på den fliken.