Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2012

Protourlag

Läste nu på morgonen att Merida kommer gå in som stor sponsor till ett av protourlagen, det kommer att heta ?????-Merida. Är väl inte mer än rätt att världens näst största cykletillverkare nu finns med i den högsta ligan. Blir skoj att se vilket team det är... Min egen träning blev inte sp mkt av igår, halsen har nått fuffens för sig men då det inte blev värre under dage så provade jag att köra ändå. Men då strulade det mesta ändå, regn och tankarna på annat gjorde att tempot på TT blev lite väl bekvämmt... Sen böjde jag kedjan efter 40 min så då rullade jag hem, tur att det är 2 nya kedjor påväg hem till mig:-) Benen känns annars ganska fina, är ju lite svårt att jämnföra med något när man kör själv och allt numer är blött.. Men känslan säger att jag kan trycka på riktigt bra i backarna, hoppas det stämmer!! Mitt nya fina vevparti är också påväg hem till mig, såg att det kommit till Sverige igår, nån som tror att DHL lyckas leverera det innan helgen... Nä inte jag heller!! Men nä

Challenge One 29"

Bild
Fick hem ett par sjukt fina tubdäck idag, dom känns väldigt välgjorda och snabba. Lite bitter just nu att jag inte har tubhjul innan VM... Men man ska ju ha nått att se framemot oxå:-)

Nära..

Känns som att jag är pågränsen till att bli sjuk just nu, har nått i halsen som bara väntar på att få fäste... Så jag får se hur det blir med dagens träning... Vill inte bli sjuk just nu, så jag hoppas på det bästa!! Har fått ett paket nu på morgonen med findäck, som ska användas nästa år. Har ju inga tubfälgar än.

Nyklippt

Bild
Nu jäklar är man snaggad:-) fick trimmern körd över huvet igår, skönt med sommarfrisyr på hösten. Nu återstår benen för att man ska bli en riktig cyklist, men det kommer nog ordna sig innan brasilien....

Brasilientablett

Bild
Laddar för fullt:-)

Motivation

Det här med motivation är klurigt tycker jag.. Man kan ju tycka att nu med bara några veckor kvar till VM borde motivationen vara på topp hela tiden, och visst den är högre än någonsin nästan jämnt. Men dom dagar det går dåligt och man känner sig lite låg, så blir hela resan till Brasilien ett stor börda istället. Beror nog på att man vill så mkt och att när det då går dåligt så känns det inte värt allt..Försöker verkligen att se hela grejen som ett äventyr och att jag ska ha skitskoj ( vilket jag kommer att ha ), men man är ju väldigt resultatinriktad också... Nu är det ju inte så att jag åker dit och tror att jag ska vinna, men jag vill göra mitt livs lopp och känna mig nöjd med allt jag gjort innan. Hursomhelst så längtar jag enormt mkt till att få åka nu för här har hösten verkligen kommit och det är kallt och blött...

Misär TT

+7 grader, storm och ösregn sen ett dygn tillbaka gjorde dagens TT till ren misär!! Fy fan vad jag frös efter 20 min började känseln i händerna försvinna och i slutet av passet kunde jag inte växla och kännde inte om jag höll istyret eller inte. Detta resulterade i att jag tog en flygtur över styret och landade på en hög med brännässlor, brände mig på underläppen... Efteråt har jag haft lite ofrivilliga skakningar och får inte upp värmen igen, FAN vad jag längtar efter Brasilien!!! Tiderna runt banan var riktigt långsamma, men det kan ju bero på att det var som att cykla i en bäck... Känslan i benen däremot är god, trycket finns kvar och det känns också som att återhämtningen blir bättre och bättre:-) Kanske är det för att jag cyklar sakta men jag hoppas det beror på att formen är påväg.. Nu mer kaffe så kanske värmen kommer tillbaka..

Bryta trender

Bild
Den här trenden är dax att bryta nu tycker jag!! Får se om det går..

Gårdagens höjdpunkt..

Bild
En mkt god köttgryta!

Fuskdag

Igår blev det en sån där dag då jag inte orkade hålla emot riktigt, var INTE hungrig när jag gick isäng.. Proppmätt är nog snarare rätt beskrivning, men det var ju lördag så om det är nån dag som man ska fuska var det väl då:-) Någon träning blev det inte heller... Så nu lämnar vi den dagen bakom oss och går vidare!

Slitit men bra..

Tänkte skriva lite mer om förberedelserna inför VM.. När man nu ska åka runt halva jorden för att köra ett race vill man ju göra det så bra som möjligt också, så därför bestämmde jag mig efter SM att göra det här ordentligt. Kan på en gång säga att så som man lever nu skulle jag inte vilja göra hela tiden.. För så roligt är det inte utan mest slitigt och jobbigt, men nu är det bara 2 veckor kvar innan vi åker. Så målet är i sikte och jag hoppas på att fixa slutspurten nu! För resultat ger det.. Då jag inte kört nån TC alls i sommar så har jag inga tjusiga wattsiffror att komma med, men jag har tider på olika testbanor iskogen att gå på. Kan ta min VM-backe som exempel, i mitten av Juni körde jag 3varv där på 37min. Nån vecka innan SM då jag tyckte jag var i riktigt bra form och körde med Maxxlite däck på tog 4 varv 41.10, känslan då var att det gick fort... Igår körde jag 4varv med ett vevlager som nöp åt lite då och då och med däck som väger 300g mer per st... det tog 36.17:-) Nu

Beställt

Nu är vevpartiet beställt, kommer att få det i god tid innan VM. Så det blir nog att köra på det där:-) vilket blev det då? Ja den som lever få se.. Har kört backe idag, ett bra pass blev det:-) något kortare än tänkt dock då vevlagret skar ihop helt och hållet nu.. tur att jag har ett nytt hemma nu, blir att byta i helgen så jag kan köra på hojen tills nya vevpartiet dyker upp:-)

Vilket vevparti??

Bild
Velar lite om vilket vevparti jag ska ha till nästa år.. Väljer mellan dessa två. Båda två är ju riktigt fina:-) Clavicula är ca 100g lättare men också något dyrare, Raceface partiet är riktigt lätt och snyggt och dyrt det med.. Lutar just nu åt Clavicula mest bara för att det är så jäkla snyggt och att jag nästa år ska ha en hoj som sticker ut... Varför då inte satsa på ett XX1 set kanske vissa tänker. Har tänkt på det och tycker att det verkar bra, men det känns just nu lite krångligt med att man måste ha speciella baknav och att det är första året med allt vad det innebär.. Sen att det bara finns en kassett och priset på den inte är gratis direkt gjorde att jag valde bort den gruppen för nu.

Tubdäck 29"

Bild
Har visst beställt ett par nya tubdäck i 29", blev ett par Challenge One. Dom ser riktigt fina ut:-) Nu måste jag bara se till att skaffa mig hjul också.. Men det får bli Höstens/vinterns projekt, har väl klart för mig vad jag vill ha. Dom kommer bli riktigt häftiga:-) Ska bara vänta ut Eurobike för att se om det kommer nått nytt därifrån innan specen blir klar på dom. Har även en trimmning på gång på hojen som jag hoppas blir klar innan VM, men mer om den när jag vet hur det blir..

Gårdagens TT

Skulle ju köra TT med mig själv igår.. Det blev självklart gjort också, håller ju hårt på träningsplanen! Vädret var dock inte på min sida, regnet öste ner hela dagen så det var riktigt jävla blött ute.. Detta gjorde att det inte går jämnföra tiderna riktigt, så då var det känslan man fick går efter. Körde på i 70min där jag hela tiden försöker ge järnet, känslan var att benen svarade riktigt bra och att det fanns mer i dom.. Tiderna låg ca 50sek över rekordtid per varv, varven tar ca 17min på denna bana.. Så det borde vara riktigt bra då ju varvrekordet är satt i torrt underlag. När jag sen kollade pulsen så såg jag att den varit ovanligt låg även idag, har ju på dom lugna passet haft riktigt låg puls på sistone. Vad detta beror på vet jag inte, men det borde ju betyda att det finns mer att ge?? Känslan på cykeln blir bättre och bättre också ju längre säsongen går, trivs verkligen bra på 29":-) Idag blir det vila igen.. Lite jobbigt att ha vilodag faktiskt men det är nog bar

Uppkollad

Lite skoj att kolla statistik här på bloggen ibland, kom på att man kunde se vilka länder som läsarna kommer från... Helt plötsligt har jag några läsare från Sydamerika, nån som kollar upp mig inför VM... Undrar om dom blev oroliga:-)

Nya kläder

Bild
Hoppas jag kan göra dessa rättvisa..

Formtoppning

Börjar väl vara dax för att få till en formtopp snart, tycker det är otroligt svårt det här med att toppa form. Nu till VM så ska jag testa att köra ett hårt TT var tredje dag och däremmellan ska det bara vara lätt rull, det kommer ju att innebära mkt mindre hård träning än vanligt. Så då hoppas jag att benen kommer vara bli pigga men även hålla sig snabba av TT-racen, det är iallafall tanken... Kännde mig otroligt sliten och trött i söndags, kanske inte så konstigt då det var ett tufft race dagen innan. Loppet var ju även avslutningen på en tuff träningsperiod där jag kört 14 dagar utan vila, så det var nog det kroppen ville ha.. Igår tog jag mig ut på kvällen för att rulla lite med crossen, blev 90 min i lugnt och fint tempo. Hade lite skum känsla i kroppen, pulsen var rekordlåg och jag var trött.. men benen känndes pigga och fina, så det ska bli spännande att köra dagens TT för att se vad den känslan innebär..

Race

Bild
Blev till åka ett race här uppe i Norrland iår iallafall:-) Det bjöds på långlopp i Björna. Är ju inte överförtjust i sånna här lopp där 3/4 består av grusväg, men som träning är dom bra. Hoppade in i bilen kl 07.00 och körde dom 16milen, var där i god tid för att hämta nrlapp mm. Varmt och skönt var det också:-) När starten gick så var det några som tryckte på ordentligt ute på grusvägarna.. Men när vi kom in på den första stigen som även gick uppför så var vi några stycken som fick lucka ganska snabbt. Tog rygg på Henrik E som körde på bra uppför, kännde mig ganska pigg och funderade på att trycka lite mer men tog det lugnt då jag såg att vi fick lucka. När vi kom ner från berget så var det dax för grusvägarna... Här kom 2 andra cyklister ikapp, av dom var en från Hörnösand CK. In i nästa backe var det han sm tog kommandod och gjorde ett ryck, jag var lite passiv bakom Henrik innan jag bestämmde mig för att gå med. Han körde på riktigt hårt och tog bergspriset innan jag kom ikap

Min!

Bild
Nu syns det att det är min hoj!

Slakten på Tannberget..

Jaha blev lite friskvård idag:-) Då jag är riktig trött så bestämde jag mig för att bara köra 2 varv uppe på Tannberget, men försöka att hålla uppe tempot istället.. Gick väl helt ok efter förutsättningarna, för trotts att benen är riktigt slaktade just nu så trampar dom ganska fort:-) Det borde väl vara bra?? Men det är lite skumt för annars känner jag mig helt sänkt just nu... Men det borde ju också betyda att det finns mer att hämta när man har piggnat till lite, hoppas jag iallafall..

45/15

Planen igår var att köra ett till pass i backen med 3min maxintervaller, men ibland vill inte livet i övrigt riktigt som jag;-) Så det blev till att ändra planerna och köra första innepasset på mkt länge..Hade inte riktigt psyke att köra några längre intervaller så det blev att köra 45/15 * 5 och detta upprepade jag 4 gånger med 10min vila mellan. Blev jobbigt det med... Idag ska jag nog slakta benen ännu mer med ett TT uppe på Tannen.. Hade problem att somna i natt så med 3 tim sömn kan det bli intressant.. Sen blir det ett lugnt distanspass på fredag och på lördag drar jag till Ö-vik för att köra ett race där, verkar vara lite långloppsliknade tävling. Men det blir nog en bra genomkörare i vilket fall som helst. Efter det är planen att diamantbenen ska börja slipas fram:-)

Middagstips

Bild
Det här var jävligt gott! Svampomelett, rökt älghjärta, sallad, inlagd vitlök och chili.  Testa själva så får ni se:-)

Backe delux

Bild
Blev ett lyxbackpass idag, benen blev lagomt möra:-)

Uppretad..

Satt igårkväll och kollade igenom dagens händelser på FB.. Började läsa en diskussion mellan 2personer om hur tragiskt det är med människor som inte klarar av att leva hälsosamt, för det är ju så jäkla enkelt att baka sitt eget bröd och fixa med allt enligt dom.. Det var ju bara att planera och genomföra hur enkelt som helst enligt dom, och det jag då läser mellan raderna är att dom som inte fixar detta är svaga och dåliga människor.. Brukar inte bry mig om sådana här grejer, men var väl på dåligt humör eller nått. För jag tror att det är en sån här inställning som gör att folk mår dåligt över sitt sätt att leva, nästan alla vet idag vad som är bra och dålig mat. Dom som då äter dåligt mår ju bara ännu sämre över att höra hur dåliga dom är och då blir det ännu värre.. Dom som då kanske försöker leva hälsosamt men som då sitter där en kväll med chipspåsen får ännu mer ångest för det är ju så "lätt" att låta bli har man ju hört.. Detta kan i sin tur leda till olika ätstörninga

Oinspirerat TT

Bild
Kände mig riktigt trött, låg och allmänt bitter igår... Men på schemat stog det TT, så det var bara att bita ihop och bege sig ut på kvällen. Blev att köra uppe på Tannen, pga dåligt psyke bestämde jag mig för att lägga på ett varv som straff. Började mata på och pulsen var inte alls med, men det sket jag i och körde på ändå. När jag var klar insåg jag att det ändå gått ganska fort, fyra varv på 1tim 17 min. Det är helt ok då det kändes kontrollerat hela tiden, och med motivationen i botten... Idag blir det vila eller lätt rull, hoppas på det senare:)

Helg igen

Jobbat första veckan efter semestern, så nu är det första helgen på några veckor.. När man har semester är ju alla dagar helgdagar:-) Känns ändå helt ok att börja jobba, man är ju en rutinmänniska.. Stora delar av cykelsverige är idag och kör Cykelvasan, verkar vara ett imponerande arragemang det där. Är lite sugen på att åka ner nått år och köra, men då köra för att njuta av loppet. Stanna vid kontroller och fika mm.. Idag blir det ett mkt lätt rullpass eller totalvila, för imorgon är det hårdkörning i backe som gäller. I övrigt funderar jag redan mkt över hur det ska bli nästa säsong, hur mkt tid, pengar, svett och bensin ska man lägga ner?? Ja det får tiden utvisa

Skogstjugor..

Idag stod det 2*20min i tävlingsfart på schemat, hade det varit ifjol så hade jag nog satt mig på monarken för att trycka 2 st tjugor. Men iår har min filosofi varit att det är i skogen jag vill vara snabb och då är det där jag ska träna.. Så det blev till att dra ut på Tannenbanan igen och riva av två varv med 5 min vila mellan, nu tog varven 18.20 och 18.30. Så vissa kanske skulle säga att man fuskade lite.. Men jag blev trött och fick använda hela kroppen, och även jobba lite med tekniken. Det gör man ju inte på testcykeln direkt, men på vintern är den oumbärlig för mig:-) Känns som att jag har hittat en bra nivå på träningen just nu och att kroppen är i bra fas inför VM, får bara hoppas att man får till till den där toppen!! För min lägstanivå känns just nu stabil men man vill ju göra sitt livs lopp den 16 September. Så nu gäller det att klara av att hålla focus uppe, kan vara lätt att tappa när det är mkt annat att göra..

Bergsgeten

Bild
Idag blev det korta maxintervaller i backe, körde halva VM-backen och varje vända tog ca 3min. Blev 6 vändor och ca 500höjdmeter. Börjar hitta en bra teknik för att köra uppför i branta backar, tror även det är bra styrketräning för hela kroppen att köra här. Men vad fan vet jag!!

TT-Tannen

Körde igår en liten TT med mig själv uppe på Tannberget, har en bana där dom tar ca 20min per varv. Det är ca 180höjdmeter per varv, så hyfsat kuperat är det iallafall. Kände mig lite trött innan men motiverad.. Drog av 3varv på 57.36 vilket är nytt PB:-) Verkar nästan som att formen kommer smygandes lite lätt, hoppas iallafall på det.. Idag blir det en skön vilodag.

Lite pepp

Bild
Snart bara en månad kvar innan flyget mot Brasilien går, vi åker den 9/9 från Arlanda. Är sjukt sugen på att få åka iväg nu, får bara hoppas att man håller sig frisk och hel nu sista månaden. Såg att jag nu även finns med i anmälningslistan:-) Är än enda europe i min klass men jag räknar med att några fler anmäler sig, finns ju tid än för det. Har absolut noll koll på motståndet och jag tror det ska få fortsätta vara så, skulle ju kunna forska lite på rivalerna men risken är att jag får onödigt stor respekt för dom då... Vilket ofta är fallet när jag tävlar i Sverige och har full koll. Så nu ska jag ha noll koll och bara gå in och kötta;-) Härlig banprofil:-)

Tillbaka

Bild
Nu jobbar man igen...

Gött!!

Bild
Slitit men så jäkla skönt när man är klar, blev dryga 1000 höjdmeter:-)

Träningsångest..

Bild
Sitter här nu på morgonen och har lite träningsångest över dagens pass i slalombacken, vet ju hur jobbigt det kommer bli... Men det är väl bara att inse att det är en jobbig sport man valt att utöva!! Hoppas på att den goda känslan i kroppen har kommit tillbaka bara, för dom senaste passen har gått lite tungt. Igår var en bra dag med ett lätt rullpass där jag var ute och rekade lite på en crossbana vid Tannberget, skulle nog kunna bli riktigt bra:-) Bron är mkt brantare än den ser ut.. Sen var det mete med barnen som stog på tur, fick några små abborar och mörtar. Barnen hade det skoj och även mamman och pappan:-) Efter ett tag såg jag en Gädda som simmade in i vassen, så jag tog med mig sonen och gick för att skrämma den lite. Men när vi smög oss på den så låg den kvar, tog då en påk och slog till... Döm om min förvåning när jag fick in en fullträff och den flöt upp till ytan.. Så det blev en gädda till mina föräldrars katter också:-)

Hösten är räddad.

Bild
Det blev till att beställa lite hoj igår:-) Först så såg jag till att rädda hösten och se till att få köra lite mer bil... Är riktigt sugen på att gasa Cross iår!! Kommer inte köra alla tävlingar men siktar på Falun och Stockholm helgerna, mest för att jag gillar städerna:-) Kommer att köra på en sån här Merida Carbon Cross, lite osäker på exakt spec då det skiljer mellan olika länder lite.. Men den som lever få se:-)  Sen har jag även fått för mig att behovet av en träningshoj är stort... Känns vettigt att spara på finhojarna till träning och att på grispassen kunna nöta på annat! Så en Bignine Alu teamlite är påväg hit också. Är ju exakt samma geometri som på min tävlingshoj, så man kommer ju sitta perfekt och den enda skillnaden är vikten. Men det gör ju bara att man känner sig extra snabb när man sitter på finhojen:-) Så nu finns det ett liv efter Brasilien också:-) Fast en sak är säker det är bäst dom fyller upp serveringarna på crosscupen med mkt burgare, för efter VM s

Racer

Bild
Den här kan nästan få mig att vilja köra lite Lvg... Men jag tog mitt förnuft tillfånga och beställde nått annat istället, men mer om det imorgon;-)

Uttråkad

Är så sjukt uttråkad av mig själv just nu.. Vet inte vad jag ska skriva här heller förutom att jag tränat och varit med barnen men sånt har jag ju skrivit om förut.. Skulle också behöva en mekaniker då jag har ett vevparti som som går trögt, men det släpper efter några varv. Vad är det för fel då?? Har fan ingen tid att meka just nu.