Inlägg

Visar inlägg från januari, 2012

Dagstur..

Blev till att träna ute i dagsljus idag, det är inte ofta det händer så här års... Körde ett bra tröskelpass på fint plogade grusvägar, temperaturen var också rätt human (-7) Känner mig lite seg i halsen, kanske inte så konstigt med 2 sjuka barn här hemma.. Men jag väljer att ignorera och hoppas på att det försvinner:-) Känns som att jag kan mosa på rätt bra på träningarna för tillfället, inga kanonben men dom känns mottagliga för det dom utsätts för. Får väl bara hoppas att det verkligen är så också och inte bara tomma förhoppningar. Snart är Januari över, SKÖNT!! Nu bara 3 vintermånader kvar, så ca 90 dagar av snö och kyla kvar. Och om allt går som planerat ungefär 80 monarkpass... Nedräkningen har börjat:-)

Glömde

Skulle ju även skriva nått om att jag har beställt hjul och framgaffel till 29an... Men det tar vi en annan gång, om nån är intresserad...

På väg..

Ner i källaren är man just nu!! Längtar verkligen efter Juni, Juli när man ska försöka ha pigga ben och känna sig snabb. För just nu är man mest bara seg och trött, men det är väl det man ska vara också.. Har väl inte riktigt blivit så många timmar som jag ville denna vecka, men kvaliten har varit bra! Verkar som det landar på ca 11 tim och det är ändå mkt för att vara mig:-) Har bara ett pass kvar och det kör jag nog på Söndag då jag känner mig i behov av en vilodag idag! Blir ett tröskelpass av nått slag som jag maler mig igenom imorgon.

Tunnel...

Är nu inne i en period med tunnelseende, allt jag ser är jobb, barn och träning. Det flyter på rätt bra men så jävla trevlig är man nog inte.. men det är väl bara att bita i för om ett par månader är det ju vår och fåglarna kvittrar igen. Längtar sjukt mkt efter sommaren, har blivit mindre och mindre av vintermänniska... Kanske beror det på att vi har så jäkla mkt av den! Slutgnällt för idag!

Plågad

Finns få saker som är så plågsammt som att köra 3 st styrkefyror på 45-50 i kadens och att sen på den fjärde gå upp och försöka hålla över 110... Mina ben pallar inte med det alltså, efter en minut sprutar mjölksyran ut i benen. Kanske måste man träna mer på det då?? Eller så skiter man i det och hoppas på det bästa:-) Idag hoppas jag få tid att köra ett av mina egenkomponerade specialpass, kallar det för G1 Speed... Får se om det är nått att ha...

Ny vecka

Helgens träning blev en 20min lång intervall, tänkte försöka sätta nått typ av rekord... Efter 10min hadde jag 370w i snitt och när jag var klar låg snittet på 360w. Så jag gick ut lite för hårt eller hadde för dåliga ben, har ju haft vilovecka vilket brukar dra ner toppen lite. Men är ändå nöjd med resultatet är ju trotts allt 20w högre än vad jag klarade av förra vintern:-) Nu ska det påbörjas en ny treveckors period med träning, kommer väl så smått att försöka börja jobba upp flåset lite. Så vissa pass kommer bli lite kortare men med mer fart i. Om jag orkar följa planen så blir det riktigt tuffa veckor, ska bli intressant att se om man orkar... Börjar närma sig med nya cykeln också, längtar!!

Helgångest..

Helgerna ger mig lite ångest.. Man läser om alla femtimmarspass som mina konkurrenter gör, antingen i solen på nån varm ö eller i fostrande väder i mellansverige. Själv har jag väldigt svårt att hinna träna på helgerna, det är ju då resten av livet ska hinnas med. Igår var det det t.ex barndop, tårta, pizza, socialtumgänge och lite TV, mkt trevligt men inte så mkt elit...

Fint

Bild
Jäkligt fint det här med skivbroms på crossen:-)

Sista gången??

Bild
Detta var nog sista gången man stod på pallen på ett bra tag framöver... För så här är det, har bestämt mig för att köra elitklassen under 2012. Varför då kanske man kan fråga sig, ja varför inte!! Mina argument för är: Jag blir fortfarande bättre och bättre och så kommer det ju inte vara för evigt... Jag kommer aldrig få spela fotboll i Allsvenskan eller hockey i Elitserien, men jag kan få cykla med dom bästa i sverige så varför inte ta den chansen?? När jag ändå kör så långt till tävlingarna varför inte se till att få cykla så mkt som möjligt... Argument mot: Du jobbar heltid och har familj! Ja men det är väl det som är utmaningen:-) Kanske låter som jag fått storhetsvansinne men jag är mkt medveten om att jag kommer att vara en bra bit efter i elitklassen. Men vill veta hur mkt man kan göra med dom förutsättningar jag har. Nu måste jag bara sätta mig och göra om några resultatmål för 2012....

Tisdag.

Kommer nog göra en riktigt stor omplanering när det gäller cylingen 2012, men skriver mer om det när jag hunnit tänka igenom allt en gång till. Annars är allt som det ska här uppe i norr, kallt, mörkt och mkt snö! Idag blir det lite lugn träning, skönt att rulla lite bara!

Pust

Då var det dax för vilovecka, riktigt skönt! Fast det blir ju cykling ändå, men utan att pressa sig till gränsen. Igår var det däremot ett lite tuffare tröskelpass, benen var med mig men inte huvet... Fixade dock ihop 64min totalt omkring tröskeln:-)

Utbildning.

Måste tipsa om en utbildning http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/program/?code=MGTRA Om inte jag vore så jävla gammal och trög så skulle jag söka, att man även dragit på sig fasta utgifter som inte ett studielån riktigt täcker gör det ju omöjligt. Men det kommer nog bli en mkt bra utbilding. Min egen träning då?? Jo den flyter väl på men är inne i en period då det känns långt bort till allt... Drar högre Watt på all träning än i fjol, sen att W/kg inte är i fas är en annan historia...

Bara pannben..

Idag var det bara tjurskallen som tog mig genom passet, riktiga surben men nu är det bara 2pass kvar till en lugnare vecka.. KÄMPA! Körde som vanligt lite tröskel idag, blev 2*20min + 1*9 min+ 1*11min. Allt för att nå 60min:-) Känns skönt att orka genomföra även dom pass som inte går av sig själv, för man blir ju även bättre även av dom dåligadagarna.... I morgon blir det 4*4min....

Hur hårt??

Är nu inne på sista veckan på en treveckorsperiod med träning, är alltid lite sliten den veckan.. Undrar ibland hur hård träning som är optimal för mig, riktigt svårt att balansera träningen och återhämtningen. Efter dom tuffa perioderna så tycker jag alltid att man kunnat träna lite hårdare, men det är nog bara önsketänkande. Kanske skulle det tillochmed vara bättre med mindre träning och mer återhämtning?? För som heltidsjobbande småbarnsförälder är man ju inte bortskämmd med lugn och ro. Mkt tankar och inga svar eller svaren kommer ju till sommaren! Då ska jag göra så gott jag kan med mina förutsättningar:-)

Minimalt

Träningen den här veckan går enligt planen än så länge, men det är alltid på den nedre gränsen i längd och intensitet.. Lite dålig motivation och planering beror det nog på, får rycka upp mig. Igår blev det uteträning, var skönt att få sitta på en cykel som rör på sig. Var i kallaste laget (-16) men det funkade bra. orkade med 65 min kring tröskeln, var ju tvungen att komma över timmen.. Var lite svårt att pressa det där sista i kylan, jobbigt att hyperventilera genom en genomfrusen balaclava;-)

Sömn

Måste bli bättre på det här med sömn!! Men det är ju så jäkla skönt att efter nattning av barn och avklarad träning bara slå sig ner i soffan och slappa framför teven. Vips så är kl 23.30.... sen ska man borsta tänder mm Och varje morgon tänker man ikväll SKA jag gå isäng i tid, gör man det?? NÄ!! Kanske skulle man skaffa en sovklocka som ringer när det är dax att gå isäng.

Segdag!

Hadde igår en sån där dag då jag var sjukt trött!! Hela dagen gick som i slowmotion.. Trodde aldrig någon träning skulle bli av. Men när barnen somnat och sambon jobbat klart så drog jag mig ut till garaget. Kännde att benen var piggare än resten av kroppen, så det gick riktigt bra att trycka sig igenom dom tänkta 10/20 intervallerna. Körde dock bara 30min istället för 40min.. vill ge kroppen en chans att återhämta sig, försökte istället köra lite hårdare än vanligt. Idag blir det vilodag eller lite tröskel, kroppen och huvet får avgöra vad som känns rätt.. Skulle vara riktigt skönt att dra till nått varmt ställe och cykla lite nu, men det får vara. Livet ska inte vara för lätt;-)

Första

Då var årets första pass gjort, blev som planerat åttor i garaget på kvällskvisten. Blev ett riktigt bra pass där jag kännde mig stark genom hela högen, visade sig även på Watten då den var jämn och lyckades även klämma till med den högsta noteringen på sista intervallen. Men idag känner jag mig sliten, hoppas på att piggna till lite under dagen. Är ju bara måndag och många träningar kvar under veckan... För övrigt hoppas jag att Januari ska ta slut då den månaden sällan är rolig här uppe..

Nya tag!

Nytt år men samma liv:-) Blev ett lugnt firande igår med en annan småbarnsfamilj, så vid halv 8 drog vi ut och sköt raketer.. Sen blev det nattning av barn, lite godis och film. Var faktiskt vaken vid tolvslaget men sen var det gonatt! Skulle ju komma på ett nyårslöfte också, tog det vanligaste "jag ska börja träna". Det borde jag ju kunna hålla;-) Idag planerar jag att kör åttor i massor.