Inlägg

Visar inlägg från juni, 2011

Tävling

Imorgon är det tävling igen! Ska köra cykelsträckan för ett lag i lyckseles största multisporttävling;-) Ska bli riktigt skoj och med fika som hägrar efteråt kommer jag nog cykla riktigt fort!! Körde igår en liten TT mot klockan uppe på Tannberget 38.40 blev tiden och snittpulsen låg på 93% av max. Så ett riktigt bra pass blev det:-) Körde med rullalättdäcken Barro Race, inte världens lättaste däck. Men dom rullar riktigt lätt,relativt bra grepp och är mkt mjuka och följsamma. Helt klart ett mkt bra däck, mina favoriter just nu. Har ett par nya däck påväg också men om dom hinner komma innan SM är osäckert, men ska testa ett par Dugast Fast bird 52or..

Ett litet steg

Har börjat resan upp ur källaren nu, hoppas bara jag hinner upp itid.. Körde några maxtreor idag, vilar 7 min mellan varje intervall. På 4 st hadde jag ett snitt på dryga 425w, vilket är helt ok men man vill ju alltid ha mer. När jag körde dessa i April så var jag uppe i 430w.... Vilket ju visar att det är rätt viktigt att vara frisk.. Jaja nog ältat om det, nu är det full fart fram mot Borås:-)

Midsommarhelgen

Ja då var den över då och nu går vi mot mörkare tider.. Midsommarhelgen har varit bra fått mkt tid med familjen, vädret har väl lämnat en del att önska. Men man kan ju inte få allt. Träningen har väl gått lite på sparlåga, men känner när jag trycker på att det blir bättre iallafall. Kommer nog inte våga sätta mig på Monarken, då det finns en risk att självförtroendet åker ner i källaren då.. I veckan är det bara 4pass planerade, 3 tuffa och ett glidarpass. Kan väl eventuellt bli nått lugnt pass extra om tiden finns. Allt är fixat inför SM veckan, men ser inte fram emot den där jävla bilresan!!

Hög standard!!

Snacka om att sveriges veterancyklister håller hög klass! Blev en hel hög med medaljer på EM igår. Grattis till er alla!!

Paranoid..

Fick ett brev från cykelförbundet, blev genast misstänksamm. Började på tro det var nån böter eller nått sånt för att man gjort något man inte fått... Men det var ju strumpor från posten:-) Träningen går som planerat, men konstigt nog så vägrar hostan försvinna:-( Är rosslig på morgonen och vissa dagar hostar jag fortfarande upp slembollar. Börjar på bli riktigt jävla less!! Har anmält mig till SM nu, men inte fixat boende eller bestämmt hur jag ska ta mig ner... Blir en jäkla resa ner dit. Sen blir det skönt att ha en vilodag mellan temo och XC, men för mig som har familj hadde det varot bättre utan vilodag. Ju färre dagar borta ju bättre, man brukar nämligen börja längta efter dom ganska snabbt!

Pippi

Körde min TT igår och det gick väl helt ok! Försökte peppa upp mig ordentligt, men en heldag med barnen hadde satt sina spår.. Hela första varvet nynnade jag på Pippi sången, lite irriterande faktiskt. Hadde planer på att slå ner mig själv ett tag, men på andra varvet blev jag nog trött så den försvann ut ur huvet. Lyckades hålla en snittpuls på 93% av max under dom dryga 40 min jag körde hårt, så själplågeriet var det ingen fel på. Hadde väl säkert kunna köra lite hårdare om någon jagat mig, men det är nog marginellt!! Skulle vara intressant att testa en 29a på den här banan, men det kanske blir nästa år.. Körde med Tufos XC3 däck trotts att det var torrt, grymmt med grepp i dom däcken. Skulle vara intressant att veta hur mkt man förlorar i rull med dom, för jag njöt av greppet:-) Just nu öser regnet ner och dom påstår att det ska regna hela veckan, så tillfälle kommer nog att ges för lerträning. Eller så blir det Monarken...

TT

Ikväll ska jag köra TT med mig själv uppe på Tannberget, det är en rolig bana som tar ca 20min per varv. Varje varv innehåller ca 250höjdmeter och ca 2miljoner rötter, så den är riktigt tuff! Hoppas på att kunna ta ut mig ordentligt och att tiderna inte blir alltför dåliga. Läste om en lite lyxigare TT igår utanför Norrtälje, jäklar vad skoj om man kunnde dra ihop något sådant. Mest för att kunna sitta å fika efteråt å snacka cykel:-) Den 1/7 är det en multisporttävling här i lycksele, brukar vara med där då det är ett mkt roligt arrangemang (med gofika). Men iår har jag inte bestämmt än om jag ska vara med, har ju lite panik över min form.. och det sliter mkt på min kropp med löpning och rullskidor, men å andra sidan kanske man behöver en ordentlig genomkörare?? Tänk vad skönt om man hadde facit på hur kroppen skulle reagera!

Helg igen!

Skönt med helg!! Börjar på att kännas att man är i behov av semester nu.. Nu ska även formen börjas på att grävas fram, hoppas att jag hinner i tid. Annars kanske man får en bra höst:-) Ska jobba med lite mjölksyraträning och sen blir det nog några träningstävlingar mot klockan. Börjar på att få ganska bra koll på vilka tider jag behöver göra för att vara med i matchen.. Idag blir det dock en skön vilodag, men på söndag ska det köttas uppe på tannberget!

Björn?

Under gårdagens kvällspass så fick jag syn på en brun och lurvig rumpa som vände in i skogen.. Är inte helt hundra på vad det var, lite dimmig i blicken och endast en mkt snabb glimt av den. Men nog såg det ut som en björnrumpa nog.. Träning i gick som vanligt just nu, tungt! Förmiddagens tröskelpass var riktigt jävla kasst, ligger väldigt långt från vårens toppnoteringar... Körde under Mars tjugorna på dryga 5W/kg, får nog se över planeringen till nästa år. Vill ju vara som starkast under sommaren..

Kämpa!

Planen var att ha en vecka med lite mängd, men med 2 sjuka barn hemma så går det inte så bra. Så jag får försöka träna på som vanligt med lite kortare pass, men det tar verkligen mot just nu.. Hoppas på att det släpper inom nån vecka, känner mig som en gammal disel.... Idag ska jag ge mig på att köra ett dubbelpass, först blir det nog tröskelträning på Monarken och senare ett G2pass ute i skogen.

Halvdag

Idag blir det halvdag på jobbet, kommer VABA under eftermiddagen. Christoffer har haft feber och varit förkyld nu ett tag. Undrar hur många olika bakterier dom har på dagis?? Träningen har gått sådär, känner fortfarande att jag inte kan ta i ordentligt pga av luftrören.. Formen har försvunnit långt bort i fjärran..

Håller igång

Har varit igång med träningen sen tisdag, men det blir inga fullfartspass. Provade i torsdags att trycka på ordentligt men det gick inget vidare... Så det blir till att mala på under tröskeln just nu. Hoppas på att i slutet av nästa vecka kunna börja köra lite hårdare pass. Har testat ett nytt tubdäck också, Geax Barro Race som känns riktigt fina. Dom är väldigt lättrullade och mkt följsamma. Inget för blöta dagar dock... Kvaliteten på dom var dock så bra att jag även kommer att testa ett lite mer allrounddäck, Saguaro heter det. Dom får jag väl sätta på träningshjulen..

Igång igen..

Körde igång med lite riktig träning igår. Drog ut med Reacton på kvällen för att köra 2 tim i G2 tempo. Pulsen var riktigt hög, precis som den ska vara efter en dryg vecka utan träning. Benen var pigga och känndes riktigt bra. Stannade klockan efter exakt 2tim, då hadde jag kört 72,2km. Så ett snitt på36.1km/h blev det, pulsen var lite hög så den landade på ett snitt av 85% av max. Skönt att få cykla igen och att det inte känns sämre idag:-) Nu får jag hoppas att man får vara frisk och kunna träna på bra i några veckor.

Mums!

Bild

Tjuvtränat!

Var ute och gled på REACTON igår, inget riktigt träningspass men fick då röra på mig lite. Var ute i 50 min och det känndes helt ok. Blev lite förvånad när jag kollade snitthastigheten efter passet, 32.8 km/h. Den cykeln går inte att cykla sakta på:-) Idag blir det en vilodag för att se hur kroppen reagerar på aktivitet... Hoppas kunna sätta igång med riktig träning nu i veckan. Har 6 dagar kvar av pencillinkuren, men det borde ju inte vara nått hinder för att träna?!

Läkarbesök

Bild
Var och besökte läkaren idag, lite orolig över att bli bemött med ett: Jaja det är bara en förkylning, gå hem och vila.. Men han var mkt förstående och tog lite prover mm. Kom fram till att det var nån typ av bronkit eller nått i lugorna med en infektion. Han sa även att det går över av sig själv men att i mitt fall skulle jag få antibiotika för att skynda på det hela, då han förstod att jag ville bli frisk så snabbt som möjligt:-) Så nu är det bara att knapra piller och vila i nån vecka, sen ska nog allt vara bra.