Inlägg

Visar inlägg från november, 2010

Styrketräning??

Bild
Måste man styrketräna som cyklist?? Har gjort det i några veckor nu och jag blir bara seg av det, allt vad som kan liknas klipp i benen försvinner. Tror jag ska lägga av med det och bara köra styrka på cykeln, det borde väl räcka för en gubbe som jag? Sen kommer vi till bålstabiliteten, fy va tråkigt. Om det inte vore för att jag verkligen behöver det så skulle jag inte göra en magövning till i mitt liv!! Längtar verkigen efter att tempen ska stiga 45grader och stigarna ska vara så där härligt torra och snabba. Då kommer nog även mitt humör att bli bättre, för nu är jag nog bara en plåga för min omgivning... Avslutar med en egobild från en varmare tid. Bara 7 månader kvar till ordentlig värme....

Måndag

Riktigt måndagstrött idag, ser fram emot en ny fredag... Bakade lussekatter igår, oj så gott med kall mjölk till!! Måste nog snart ta tag i cykelformen... Men det är nog ingen ide innan julen är över.. Var även ute på skyltsöndag med familjen igår, var riktigt kallt. Tydligen för kallt för tomten också, för han var inte ute.. Tråkigt för barnen som ville träffa honom!!

Distanssug

Måste få tid att köra lite distans, men hur fan ska det gå till????

Effektiv

Igår hade jag en riktigt produktiv dag. Hann med att vara ute å leka med barn, träna, gå på 2 kalas och slappa lite i soffan på kvällen:-) Idag ska jag försöka hinna med att ta det lugnt, skulle gärna ta en fin distanstur på crossen... Men det är stadiga 23 minus ute så det känns inte som en bra ide. Här har vi inte fått ta del av snökaoset men däremot har vi haft jäkligt kallt, ligger kring 20 grader hela tiden... Vilket gör utecykling ganska oattraktivt!!

Giant dominerar 2011

Såg igår att Team Kalas värvat hårt, dom kommer nog bli lite svåra att tampas med på långloppen. Det kommer nog också innebära att en del pallplatser kommer att tas med Giant hojar.. Såg även att veteranmästaren på Lvg-Tempo kommer köra Giant nästa år, så det blir mkt blått på tävlingsbanorna nästa år. Hur går det med min jakt på ny klubb då?? Ja inga proffsklubbar har hört av sig eller några andra stora team, så jag står fortfarande utan klubb.... Måste väl fixa det nästa vecka. För nu har jag inte tid, ska ju hinna på 2 kalas idag... Kanske hinner jag träna en stund också men det är långt ifrån säkert..

Surjävel!

Igår var jag på riktigt dåligt humör hela dagen. Väntade bara på att någon skulle göra nått dumt, typ tränga sig i kön. Ville verkligen skälla ut nån, minst.. vad händer då jo alla jävlar är trevliga.. Hade tänkt ta mig ut på lite distans i typ 3 timmar, men allt drog ut på tiden.. Så kl halv 9 var jag inte så sugen längre. Blev ett 4*4 pass i garaget istället, gick värdelöst! Tvärdog på 3 intervallen men kämpade mig igenom 4 st.

Lite bättre

Känner mig lite mindre seg nu efter en vilodag, var nog vettigt att klämma in en sån. Fast det är ju på vilodagarna som konkurrenterna tränar som hårdast... Idag ska vi ha middagsgäster, så det blir ju trevligt! Efter det ska jag försöka ta mig UT och cykla, men just nu visar termometern -22, och dom har lovat på tv att det ska vara så här länge nu:-( Jaja det är väl bara att bita ihop sluta gnälla och köra på, annars blir man frånkörd!! För dom som inte redan sett det så måste ni gå in på Gunnar T´s blogg och titta på hur han underhåller sig själv på trainerpassen, han kan ha blivit galen...;-)

Seg

Hade en riktig segdag igår, men jag antar att man ska ha det den här årstiden. Körde mina tröskelintervaller trots detta och det gick väl helt ok med tanke på känslan i kroppen. Idag blir det nog vädigt cykelfritt dock. Ikväll blir det mer tårta, tror att alla jag känner fyller år i Nov....

Ny klubb??

Måste nog tyvärr byta klubb till nästa år då Lycksele CK nog kommer att läggas ner. Det är våran eldsjäl Georg som har fått allt att funka som nu vill trappa ner, och jag känner inte att jag har tid att själv hålla igång klubben. Så nu måste jag leta mig en ny klubb, skulle ju helst cykla för en lyckseleklubb men det vimmlar ju inte direkt av sånna här. Så man får väl försöka hitta en norrlandsklubb som vill ta emot en vilsen själ. Får väl försöka fixa detta innan den 15 Dec då det är fria övergångar innan dess. Idag ska det bli tröskelträning, tjhoo!

Tävlingsprogram 2011

Satt och tittade på nästa års tävlingar, några ändringar från ifjol var det. Mjölbybiken har tydligen försvunnit och Kringelloppet har tagit den platsen. Hade planer på att inte åka till Mjölby nästa år pga av avstånd och tidigt datum, men nu blir det ju bara 75 mil ner till Södertälje. Får kanske tänka om... Man brukar ju vara ganska sugen på att få köra MTB i slutet av April. Idag har det varit drygt 20 grader kallt, FYYY!!!!!!

Kalas

Japp igår var det 50års firande, mkt trevligt med släkt man sällan träffar. God mat var det oxå lax, älgkött och kyckling lyckades jag trycka ner. Efter det blev det tårta, det lyckades jag också få ner några bitar av. När jag kom hem var det läggning av trötta barn sen var det monarken som gällde, fick ihop 90 min på den. Ett bra pass som bevisade att tröttheten ofta bara sitter i huvet. Nu är jag sådär skönt mör i benen som man ska vara på en vilosöndag! Känns som man verkligen kommit igång med vinterträningen nu, skönt! Kör efter samma principer som förra vintern men med vissa ändringar, ska bli intressat att se om mina egna ideer och antaganden kommer att funka. Ska även bli spännande att se om kroppen pallar med dom tuffa veckor som kommer, ser framemot dom med en skräckblandad förtjusning.

Tomt

Bild
Börjar på bli tomt i garaget nu, lämnade bort 0.ninen igår. En otroligt fin hoj som kommer att bli saknad, men om man ska ha nya hojar nästa år så måste man ju skapa utrymme i budgeten.. Men nästa år blir det ingen HT utan jag kommer att ha en Lvg hoj istället, är många år sen jag hade en asfaltsmaskin så det ska bli skoj att känna hur utvecklingen gått framåt. Längtar redan efter +25 och stekande vägar... Längtar oxå efter torra fina stigar där man susar fram med snabba ben!! Fan hur ska man överleva denna vinter?? Kanske får man sätta en värmelampa i garaget och drömma sig iväg.. Idag blir det 50års kalas för min mor, mkt tårta och god mat!! Hade gärna varit på cykelmässa i helgen men den här årstiden så får man prioritera familjen före cykling. Sen är det nog bra att jag slipper se alla nya prylar som kommer, kan ju bli dyrt!! Har ju faktiskt redan beställt nästa års hojar och det kommer nog inte finnas några behov att uppgradera dom. Det ända jag kommer att byta på MTB-hojen är täv

2 Timmar

Japp vart långpass igår, härdade ut i 2 timmar med mörkercykling... Blev kallt om fötterna på slutet, men hade kvar känseln hela vägen hem. Blev en snittpuls på 149 och ganska fräscha ben hela vägen, nästa vecka blir det 3 timmar. Satt och räknade lite på tisdagen tröskelpass: Första 30min hade jag 4.45W/kg och den andra 4.65W/kg. Den andra var en styrkeintervall med kadens kring 60. Så nu är det bara att jobba vidare mot högre höjder.

Vilodag

Igår var det vila som gällde, var riktigt skönt! I tisdags så klämde jag i med 2 st 30minuters intervaller. Idag ska jag försöka köra ett lite längre pass, men det får vi väl se hur det går... Är vinter på riktigt här nu, drygt minus 20 igår... Annars så händer det inte mkt nu, dagarna rullar på och rutinerna sitter där. Tråkigt men tryggt..

Nog nu..

Kan inte detta jäkla hostande ta slut, har legat och lyssnat på hostande barn hela natten. Så nu är jag riktigt trött och grinig, som upplagt för en bra dag med andra ord... Sen ska jag orka med ett monarkpass ikväll också, hur fan ska det gå till?? Igår blev det lite Sweet Spot och styrka. Nu ska jag halsa 2 liter kaffe...

Utslagen

Efter en lördag full med energi kom igår en söndag helt utan kraft.. Var sjukt trött hela dagen!! Tur att vi hade köpt en riktigt stor tårta:-) Idag blir jag 31 år gammal, så jag hoppas på att man inte är så här trött på grund av det.... Idag ska jag försöka hinna med nått styrkepass.

Kanonlördag!

Har haft en riktigt bra dag idag. Började med att vara med barnen under förmiddagen, det blev innelek och utelek. Efter det var det muffinsbak, blev en sats med rabarber och en med blåbärsmuffins. Vi ska ju ha kalas imorgon.. Sen var det dax för träning, tog med mig Christoffer ut i garaget. Under första 30 minutersintervallen så vallade han skidor och skruvade i några prylar. Under den andra intervallen hade jag fixat en trainer till honom, pallade upp hans hoj på stödhjulen. Då kunnde han sitta och trampa vid sidan av mig, det tyckte han var skoj. Så under 30 min satt han nästan hela tiden och trampade... Mina egna intervaller gick bra, körde 2*30 på dryga 300w. Inga rekordsiffror men helt ok. Efter det var det middag, satt fint med ett par blodpaltar!! Nu ska jag sjunka ner i soffan med en Ben&Jerry, för det förtjänar jag idag:-) Önskar att alla dagar vore som den här!

SM-Lördag

Idag är det SM i CX i Kumla och här sitter jag typ 100 mil bort... Men jag är inte bitter! Jag ska ju köra tröskel på min skitmonark. Nästa år hoppas jag på att veteranklassen får SM status så att vi gubbar få köra mästerskap oxå. Om jag nu kör i vetaranklassen nästa år.... Är nämligen lite sugen på att köra elitklassen, man får ju cykla mer där. Men då måste man ju träna mer oxå... Jaja nu ska jag umgås med barnen en stund, hoppas på att få träna på vettig tid idag..

Latmask

Det är vad jag är, skulle ha kört minst 2 helst 3 timmar igår. Det blev 1.45 och det finns ingen ursäkt för det heller.. Det känndes tillochmed bra under tiden jag var ute, hade 152 i snittpuls och pigga ben. Så varför jag helt plötsligt var hemma vid halv 10 måste ju bero på att jag är bekväm.

Sömn

Sömn är ju jäkligt viktigt och nått som man ju inte får nog av, men man får väl skylla sig själv när man inte går i säng i tid. Inatt har jag faktiskt fått sova hela natten utan avbrott, vilken lyx! Fick nog nästan ihop 7timmar inatt. Ett av problemen är ju att man tränar mest på kvällen och då vill man ju ha lite nervarvningstid oxå, brukar vara klar med träningen mellan 21-22... Igår kom jag upp ur garaget vid 21, körde några tröskelintervaller. Hade ganska bra känsla under hela passet, men watten hade ju gärna fått vara högre. Men man ska väl ha nått att jobba på under vintern, det positiva var att watten var ganska jämn under hela tiden. Ikväll ska jag försöka ta mig ut i snökaoset en stund..

Tidig elitsatsning...

Har ju varit en debatt i tv om tidig elitsatsning ett par dagar nu. Kan bara länka till ett blogginlägg från en som vet vad han pratar om http://tompietila.wordpress.com/2010/11/10/senaste-dagarnas-tv-debatt-om-specialisering/#comments Håller med honom till 100%, sen är väl inte min åsikt så mkt värd men ändå...

Friskt?

Tror att barnen varit snuviga och hostiga i snart 2 månader, det har gått i vågor men helt friska har dom aldrig hunnit bli. Just nu har den minsta feber igen... Har själv klarat mig med 2 mindre förkylningar. Men fortsätter det så här med rubbad nattsömn så tar ju immunförsvaret stryk, så man får väl räkna med att bli sjuk snart igen! Måste bli bättre på att lägga mig i tid, men det är ju på kvällen man ska hinna med allt....

Då var vi på väg

Bild
Nu har 2011 startat, blev 2 sköna pass igår. Tog mitt SP pass på crossen, blev 60 min med 166 i snittpuls. Körde även lite styrka så nu känner jag mig riktigt biffig;-) Idag tror jag att det blir till att vila, men känner jag mig pigg ikväll så kanske jag kör nått roligt. Men det är nog ingen stor chans att man som småbarnsförälder är pigg en kväll... Börjar på att känna mig riktigt inspirerad för att ta mig igenom ännu en vinter med hård träning, nu jäklar kör vi!!

Frusen

Nu är det bara att börja vänja sig, -15 idag. Inte så kallt kanske men när man inte är van känns det obehagligt. Får väl sätta mig på något varmt ställe och drömma mig bort till nått varmare ställe. Idag är det styrka och ett sweetspot pass som ska avverkas, känner mig inte jättetaggad just nu men det vänder väl förhoppningsvis. Hade tänkt köra SP passet ute men vi får se hur det blir med det..

Lång bort

Körde min 2 tjugor igår på Monarken, kännde redan innan att det skulle bli tungt. Man kan väl säga att det var en bit ifrån dom Wattmål jag satt upp, tur att det är en lång vinter kvar innan dom ska uppfyllas. Idag blir det till att vila ev köra lite bålövningar.

2011

På måndag börjar 2011 för mig, men tänkte tjuvstarta lite idag och köra 20or. Enligt planen skulle jag köra nån typ av träningstävling för att få fart innan CX-SM, men nu behöver jag ju inte göra det. Så då kör jag igång med tröskelträning!! Har velat lite fram och tillbaka om hur hårt jag ska sattsa till 2011.. Då 2010 blev ett riktigt skitår så vill jag visa att jag kan bättre, så det blir en relativt hård vinter iår också... Har satt upp en massa mål och sånt inför nästa säsong, men det viktigaste av dom är att inte bryta nån tävling!! Dom andra målen handlar mkt om W/KG och sånt skit.

Bilder

Bild
Lite bilder från igår..

Den mörka karusellen.

Ja igår var jag och lekte i mörkret i Umeå, skitskoj! Banan var först 1.5km grusväg sen svängde man i på en gammal övningsbana för bandvagnar. Varvet tog ca 3.30 att köra så det blev en del varv på dom 60min vi skulle hålla på. Jag var lite sen dit då väglag och väder inte var på min sida, 0 gradigt och regn/snö. Så jag han inte köra banan innan, beslöt att för träningens skull köra på crossen. Gasade på från start för att vara först in på slingan, det funkade. Dom första varven var det lite svårt i vissa partier men eftersom varven gick så gick det bättre och bättre. Benen känndes löjligt bra, blev aldrig stum eller trött trotts några hundra igångdrag... Blev ett riktigt bra träningspass. Sen att jag lyckades vara snabbast var ju en bonus. Detta var riktigt roligt och något som jag hoppas kommer att göras om!! Bra jobbat Olof:-) Detta var ju även det första riktiga testet av CX-hojen. Den cross jag har att jämnföra med är ju en Scott Addict CX RC som jag körde förra året. Båda cyklarn

Svinis

Tänk vad bra allt var förra året när alla var rädda för svininfluensan. Folk tvättade händerna och tänkte sig för med att gå in i stora fokmassor och hosta. Här hemma märkte vi av det genom att vi inte hade en enda natt med kräkningar, trots dagisbarn... Den turen tror jag inte på i år!! För nu verkar det som att alla glömt hur skönt det var utan snusk... Jaja jag är ju ändå ganska folkskygg så jag klarar mig ganska bra, men mina barn har varit förkylda i 4veckor nu... Och dom kan man ju inte skydda sig mot, sen sover dom inte så bra när dom hostar hela natten... Nu måste jag hinna packa lite cykelprylar innan jobbet!

Mot Umeå

Japp imorgon drar jag till Umeå för att köra "De Donkere Carrousel GP ", här finns inbjudan: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1519474 . Ett roligt iniativ som det borde vara fler av, hoppas nu bara att några umebor dycker upp och kör. Konstigt nog känns det som att köra hemma fast det är 13 mil enkel väg, med det är ju inget avstånd. Tävlingen går i samma område som jag slog av nyckelbenet på, så det blir väl nån typ av terapi också.. Nu gäller det att välja hoj bara.. Vill jag vara snabb så är det MTB som gäller men jag är riktigt sugen på att köra med crossen. Det skulle ju bli ett ordentligt test av crosshojen... Jaja den som lever får se vad det blir. Ska ut och glida lite ikväll för att se om förkylningen verkligen är tillräkligt bra, men det borde inte vara några problem.

Splittrad!!

Jag är så jävla splittrad, ska jag köra nån CX-tävling eller ska jag skita i det??? Ändrar mig ett par gånger per dag...

Glidarpass

Bild
Var ute och gled igår, i dubbel bemärkelse. Var riktigt isigt på dom mindre vägarna men klarade mig utan att vurpa. Den stora vägen var bättre men då fick jag ligga mitt i körbanan, var nog en del bilister som svor åt mig. Men det kan dom gott göra! undrar om det var någon av dom som tyckte att man var duktig som var ute och kämpade, kanske tillochmed kände lite sympati?? Skulle inte tro det.. Förkylningen går åt rätt håll så på Torsdag ska jag nog kunna gasa på.