Inlägg

Visar inlägg från januari, 2010

Biljävel!

Bild
Fick en kanonstart på gårdagen när jag skulle iväg och handla. När jag skulle öppna bakdörren fick jag med hela handtaget!! Bilen är nog också less på kylan och vill in i garaget, men det kan den glömma för där har jag mina cykelprylar... På eftermiddagen körde jag mina styrkeintervaller på trainern. Gick väl som planerat, varken bra eller dåligt. Idag ska jag ha en slösöndag!!

Morgonkafffe

Sitter med morgonens kaffe och macka, härligt med helg! Passar även på att gå igenom dagens träning i huvet. Kommer att bli styrkeintervaller av olika slag, självklart ute i garaget för det är fortfarande -25... Fick en bild av Svanebo på hans nya cykel, den såg snabb ut! Sen när han byter ram blir den ännu snabbare.. Suget efter mina nya hojar börjar på bli stort nu!!

Less!

Jävla SKITVINTER. Först kommer det 50cm snö på ett dygn, å nu är det 25 minus... Sen måste man sitta å lyssna på nån skoteråkare som tycker att allt är kanon.. Gårdagens pass i korthet: 20min långsam pina därefter 40min med slakt..

Lurad?

Tror min kropp försöker lura mig. har nu vid några pass kännt mig trött å sliten innan. När jag väl kommit igång har det gått riktigt bra, vad beror det på? Igår körde jag mina kortkorta intervaller, blev inte lika trött som förra veckan trotts högre belastning. Men det känns i benen idag.. Ikväll blir det ett mördarpass för att kräma ur det sista..
Bild
FJOLLSTORM.. Men det blev bra kantvindsträning!

Snöstorm..

Haha idag är det snöstorm ute. Ser ut som att jag får medvind till jobbet...

Måndag

Måndag igen... Ännu en ny vecka att se fram emot... Denna vecka blir träningsmässigt en kopia på förra. Detta innebär ca 6 timmar, inte i närheten av vad mina konkurrenter tränar. Men jag hoppas att det ska räcka ändå. Det är ju inga rullpass jag kör direkt..

Dop

Igår var det dax att döpa våran lilla flicka, Lisa-Marie ska hon heta. Det gick jättebra och efteråt var det god mat och tårta. Mkt trevligt! Men det är skönt attt ha det överstökat nu, blev även sovmorgon idag. Fick sova till 8.30 innan det var dax att gå upp å ta hand om storebror, han var nog också trött efter gårdagen. Idag ska jag träna, hoppas betongbenen vaknar till..

Mölby

Bild
Känns långt till premiären nu.. Det är väl kanske tur med tanke på formen, men jag längtar nästan efter att få sätta mig i bilen å köra 100mil enkel väg. Förra året hade vi kvar en halv meter snö här i skogen då, hoppas på mindre snö i vår så jag kanske hinner köra ett skogspass innan.. Men innan dess är det mkt jobb kvar att göra på TC´n Bilden är från Mjölby 2009, jäklar vad nervös jag var då. Det var inte så långt borta att jag satte mig i bilen och åkte hem. Känslan efter att provkört banan på fredagen var ju inte direkt positiv.. Så en femteplats var jag nöjd med efter loppet. I år blir det nog ännu tuffare i H-30...

Lite nya prylar

Bild
En ny pulsklocka piggar alltid upp i vintermörkret.. Årets glasögon, vita och snabba..?

Morgonpass=Mjölksyra

Det värsta med att köra tidigt på morgonen är att få fart på kroppen. När man under uppvärmningen känner av syra vet man att det blir till att grisa sig igenom passet. Efter en stund kommer benen igång och då är det bara att börja mata på... Nu bär det av mot jobbet.. hade varit skönt att lägga sig i soffan å slappa hela dagen!! Måste köpa mer D-vitaminer, för tydligen slutar man inte ostraffat med dom...

Japp!!

Ja kvällens pass hade allt som gårdagens hade plus lite till.. Min sambo undrade om jag mådde bra när jag kom in från garaget, då hade jag redan legat i fosterställning i 5 min i källaren... Ibland är det härligt att vara cyklist! Imorgon ska jag vila!!

Längtan...

Tunnelseende, huvudvärk, blodsprängda ögon, lätt illamående, darriga ben.... Var det detta man sett fram emot hela förra veckan?? Lite skadad är man nog när kvällen avslutas med allt detta och man tycker att det är en perfekt kväll.... Nu får man bara hoppas att den här dagen kan avslutas på samma sätt!

Hjul 2010..

Då var det klart med vilka hjul som jag ska köra med under denna säsong. Kommer att falla för trycket och köra på tubhjul, ska bli intressant att se om det är någon skillnad. Specen är följande: Nav: Tune prince och princess Ekrar: Aerolite white Fälgar: Innolite XCT Nipplar: Guldfärgade alu Dom kommer att bli "ganska" lätta.. Nu måste jag bara hitta lämpliga däck..

Ny cross..

Bild
En sån här vill jag ha till hösten! Hoppas bara att den kommer att finnas att få tag på för oss vanliga människor. (Bilden är snodd från Oscar´s blogg) Nu är det äntligen fredag, ser framemot en lugn och skön helg. Kanske skulle man försöka ta sig ut på skidorna en sväng. Undrar om vallan som sitter kvar från ifjol funkar iår också?? Annnars blir det nog inget... Nu ska jag umgås med karamellkungen en stund innan middagen..

Bålövningar..

Gjorde lite övningar för bålen nu ikväll, oj vad trist det är! Kan inte alla cyklister bara komma överens om att skita i att göra situpps... Det börar krypa i kroppen efter lite hårdare träning nu igen. Riktig sugen på att köra igång nästa vecka med lite mjölksyreträning..

Godissnusk!

Var och handlade idag, då såg jag det. En medelålders man står och plockar lösgodis med bara händerna.. Tänkte gå fram och fråga vad fan han höll på med och om han visste vad skoporna var till för. Men jag insåg att han var bra mycket större än mig, så då fegade jag ur och höll tyst. Vilken fegis man är! Men det blev inget godis för min del...

Rester till middag..

Bild
Ja idag blev det rester, fast jävlar va gott det var. Hade kvar lite oxfile från i söndags så då tog jag upp lite kantareller, som jag stekte upp med lök och köttet. Sen på med grädde och västerbottensost och lite pasta till det. Väldigt enkelt och snabbt men dock en lyxig tisdagsmiddag. Nu ska jag snart ut i garaget och köra lite tröskelträning, benen känns lite sega men kanske släpper det när jag blir varm. Behöver nog en kopp kaffe också..

Lugn vecka

Denna vecka är en lugn vecka och det är nog bra.. Har kännt mig sliten sista tiden. Tränade mkt mer den här tiden förra året men var inte alls lika sliten mellan passen då. Men då lallade jag väl mest runt på cykeln och hade det behaglit. Då såg även alla veckor ganska lika ut. Nu är det lite mer tanke bakom tror jag. Ser verkligen framemot Mölby med skräckblandad förtjusning, vill ju verkligen se hur vinterns träning funkat. Men vill inte få "fel" svar av kroppen då... Eller också så skiter jag i att tävla och kan leva i min lilla bubbla å tro att jag är snabb.

Eller skit i det!

Det var vad jag gjorde ikväll å jäklar vad glad jag är för det.. Tog vinterhojen å begav mig ut för att rulla lite, men när jag ändå var ute provade jag att ta i lite. Det slutade med 2*30 min på tröskeln och ett leende på läpparna när jag kom hem. Det är dom här passen som får en att stå ut med slitet i garaget!!

Lyssna på kroppen...

Ska man göra det när man har en gnällig kropp?? Jag tror att jag måste göra det nu, för nått skit är det i systemet nu. Snoret har blivit slemmigare och en viss seghet har krypit ner i halsen. Så istället för ett stenhårt dubbelpass idag så börjar jag min lugna vecka nu... Skulle vara skönt att rasta vinterbesten lite idag, det är bara -7 nu. Men vi får se hur det känns i halsen under dagen. Igår var jag på dop, det var trevligt med mkt god smörgåstårta efter! Om två veckor ska vi ha dop för våran lilla tjej, det ska bli spännande.

-34

Bild
Tur att man inte är skidåkare, fyfan för att måsta vara ute å samla mil i det här klimatet!! Då är ju min lilla hörna i garaget väldigt mysig. Hade vilodag igår, var nog behövligt. Benen var inte i bästa skick. Snuvan är väldigt lindrig idag så då blev det träning nu på morgonen. Har två pass kvar den här veckan nu, men det är två ganska hemska pass... Men sen blir det en lugn vecka, känns som att det ska bli skönt. Tittade lite framåt i träningsplaneringen igår och insåg att Mattias vet hur man ska plåga cyklistwannabe.. Tar tillbaka det jag skrev skrev om Axelsson och myggen. Vill fan inte ha epo-dopade myggor här uppe, dom är nog jobbiga ändå!

Snuvig..

Har snuva och en klump i halsen.. Hoppas verkligen att det bara är nått som går över väldigt fort!! Nu ska jag cykla till jobbet i -30 då borde ju några baciller frysa ijhäl.

Axelsson dopad igen..

Det var ju så synd om honom i senaste Kadens... Men nu verkar det som det lilla svinet åkt fast igen. Hur fan kan man vara så dum!! Bind fast honom på en norrländsk myr mitt i sommaren så får myggen ta hand skiten..

Snabb?

Inte så snabb på cykeln just nu, men när det är dax för mat då jäklar.. För några år sedan kunde man sitta och njuta av en middag i en evighet, numer sitter man sällan mer än 5 min.. Vad beror detta på då? Ni som har barn vet och ni som inte har kommer att lära er när ni får.. Idag ska jag köra riktiga kräkintervaller, ser framemot att få må lite dåligt!! Dom ska köras till utmattning...

Jajemän!

Jodå det lossnade.. Första passet gick över förväntan, alltid skönt när det händer. Ikväll blir det 4:or, dom är säkert bra men jag tycker inte om dom. Dom är så där misslagom långa, efter 2 min brukar det börja göra ont i benen och då är det lika långt kvar... Men det är bara att köra på, så kanske backarna känns lite kortare till sommaren. Enligt prognosen ska det vara -20 och kallare hela veckan, Januari är inte min favoritmånad!!

Seg

Känner mig seg idag, ska man inte vara pigg efter en vilodag? Idag är det planerat ett dubbelpass, känns jobbigt just nu men förhoppningsvis släpper det när jag kör igång. Behöver nog lite mer kaffe oxå, vad skulle man ta sig till utan den drycken? Såg på skidor igår.. Oj vad dom höjde Emil till skyarna. Visst var han bra men ingen av dom bästa norrmännen var ju där.. Såg att jag stod med på Compositmannens länklista, det är stort!!

Ny vecka

Bild
Ny vecka nya möjligheter.. Avslutade förra veckan med ett tufft dubbelpass, så idag blir det vila. Sen fortsätter hårdkörningen under den här veckan, kommer att bli en riktigt tuff vecka med många hårda TC-pass. kommer bli spännande att se hur kroppen reagerar... Under V.2 när jag har vilovecka ska jag ta mig ut på nått skidpass, längtar efter att träna ute just nu. Men jag har insett att med den begränsade tid jag har att träna kan man inte lalla omkring på passen och ha "trevligt". Utan varje pass måste ha en mening och ett mål under den här perioden. Men det kan nog hända att jag bränner ner garaget till våren. .. Den här synen kommer att vara välkommen i Mars!!

Syndat!

Ja nu har jag vanhelgat vilodagen, klev upp 5.30 på en söndag för att träna.. Blev lite tröskelträning. Var segt att ta sig upp och köra men nu när det är gjort och man sitter här med en kopp kaffe kännns det jävligt skönt! Men skulle man tala om vad man gjort på jobbet blev man nog idiotförklarad.. Däremot tycker dom inte att det är nått konstigt med att sitta uppe och kolla på hockey till tre på natten.... Vi är allla olika.

10W/kg..

Bild
Tränade igårkväll i garaget som vanligt. Körde kortkorta intervaller igen, gick över förväntan.. Kom inte riktigt upp i 10W/kg på alla intervallerna men det var inte så långt borta. Totalt blev det drygt 13min med hård belastning, det känns i benen idag. Hade tänkt köra lite tröskel nu på morgonen, men dom tar vi senare idag eller imorgon. Går nu in i en mkt tuff vecka, hoppas jag kan hålla mig frisk.. Om jag ska bli sjuk får jag bli det V.2 för då är det vilovecka.. Men alla verkar snora och hosta runt mig nu, det överdoseras rätt kraftigt med alla typer av naturläkemedel mot förkylning just nu!!

Matrial 2010

Bild
Kommer under 2010 att köra på cyklar från Merida. Min HT har jag ju redan visat en bild på så den behöver jag ju ej skriva om. I början av april ska min heldämpade cykel komma, det blir en 96 XX. Den verkar riktigt snabb, kommer nog att köra dom flesta tävlingar på den. När man är över 30 förtjänar man att åka skönt.. Hjul, styre och bromskivor kommer från Innolite. Har redan ett par hjul från Ulf, paret väger in på 1056g... Slå det ni! Men jag kommer nog även att ha ett par hjul för tubdäck, men där är det inte riktigt klart vad det blir. Återkommer om dom hjulen när jag vet mer. Är sugen på tubdäck från tufo, måste bara hitta någonstans där man kan köpa dom... I klädväg blir det utrustning från Northwave och Merida.

Mål 2010

Bild
Ja nu är det 2010! Som seriös idrottsman ska man ju ha mål för varje säsong... Mina planer inför 2010 är att köra fler tävlingar så jag kanske blir av med den där tävlingångesten.. Har även tänkt att bli snabbare och starkare, för att klara av det har jag tagit hjälp av en expert. Har under hela hösten kört efter program från Aktivitus, åker inte ner och testar mig där men han gör mina program efter dom tester jag gjort på Idrottsmedicin i Umeå. Några specifika resultatmål har jag ej. Utan jag vill bli så bra som jag kan bli, sen hur bra alla andra är kan jag ju ej påverka. Men under 2010 ska jag inte lämna något åt slumpen!!! Så se upp i backarna.. Ska i ett senare inlägg gå igenom matrialet som ska användas under året, där kommer inte heller nått att lämnas till slumpen... Så nu är det bara att köra och hoppas på ett snabbt 2010!!